Idén is lesz Festetics-bál

2019. április 18. (csütörtök)

Május 11-én rendezik meg idén a 2. Festetics-bált Keszthelyen. A Pelso Társaság szervezésében egy olyan múltidéző és egyben hagyományteremtő programon vehetnek részt a keszthelyi és környékbeli vendégek mely hangulatában és tradícióiban feleleveníti a százötven évvel ezelőtti nemesi Magyarország ünnepnapjait. A jegyértékesítés április 23-án kezdődik.
Már tavaly is nagy sikernek örvendett a Festetics-bál Keszthelyen. A Helikon Kastélymúzeum patinás báltermeiben estélyi ruhás hölgyek és öltönyös urak tapasztalhatták meg a Festetics-korabeli bálok hangulatát. A rendezvény célja egy olyan társasági esemény alapjainak lerakása, amely a jövőben a térség kulturális programjaként a balatoni fürdőszezon kezdetét is jelenti. A 2. Festetics-bálra május 11-én kerül sor.

„A tavalyi évben kettő hintót tudtunk rendelkezésre bocsátani, idén már három hintóval jönnek be a vendégek. Mi úgy gondoltuk, hogy nem lesz erre igény, és azt vettük észre, hogy a főbejárattól a kastély bejáratáig nagyon-nagyon sokan jöttek a hintóval. 6 órától 7 óráig várjuk a bálozókat, 7 órakor lesz a bálnak a megnyitója a fehér tükörteremben, fél 8-tól vacsora, egy 5 fogásos vacsora a hozzá illő borokkal.” – tájékoztatott a Pelso Társaság elnöke, Horváth Imre.

A vacsorát követően Nika szórakoztatja a báli közönséget, majd a Gábor és Gábor együttes szolgáltatja a zenét hajnalig. A vacsorának és a bálnak a kastély északi szárnya ad otthont. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért a részvételi szándékot április 20-ig a Pelso Társaság e-mail címén kell jelezni. Jegyek április 23-tól vásárolhatók.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5944-iden-is-lesz-festeticsbal?fbclid=IwAR0GKQ2dK5BqD1aaVxkj3cpMtWIf_Cz5Mbqh-zBQ3S6ZklnnA3lA8AL19tM