Idén is Petőfi előtt tiszteleg az emléktábla

2024. március 22. (péntek)

Újra megtekinthető a Nemzeti Kör molinója a Helikon park megnyitásának köszönhetően. A civil szervezet tavaly márciusban avatta fel a Petőfi200 molinót, mely a költőnek és keszthelyi hitvesének állít emléket.

Krupla Zoltán mutatja a Petőfi molinót. A Helikon park sétányainak megnyitásával újra megközelíthető az egykori nagykövetek táblája. A korábban kihasználatlan felületet a Nemzeti Kör vette gondjaiba. Trianonnak, Báthory Istvánnak és lengyel-magyar kapcsolatnak, valamint a Reischl-családnak is mementót állítottak.  Arra buzdítanak most mindenkit, hogy keresse fel a táblát és ismerje meg jobban Petőfi életét, családját és hitvesét, Szendrey Júliát.

„Most hogy ez helyreállt valamilyen szinten és most már közelebb lehet jönni, le lehet rajta fényképezni a QR-kódokat, olvashatóvá is vált. Oldalt van két kis állvány, amin pedig rendszeresen cserélem a verseket, idézeteket, akár az egyik oldalon Szendrey Júliától, a másikon pedig Petőfi Sándortól” – nyilatkozta Krupla Zoltán. 

A tervek szerint idén még a Petőfi200 molinó lesz a táblán. Több terv van, hogy mi lesz a következő téma. Krupla Zoltán szeretne az ifjúságra fókuszálni, különösen azért, mert a legtöbb civil szervezet – így ők is – szeretné megszólítani a fiatalokat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek