Idén is sokan bringáztak a munkába

2009. május 12. (kedd)

Múlt héten zárult az országos „Bringázz a munkába!” kampány, melynek idén is számos keszthelyi résztvevője volt. A tavaly őszi sikeres mozgósítást követően a Magyar Kerékpárosklub idén tavasszal is megszervezte az akciót április 6-tól május 8-ig. Országos összesítésben több mint kétmillió kilométert tekert a többezer regisztrált biciklis, megháromszorozva az őszi eredményeket.

A keszthelyi polgármesteri hivatal több csapattal is csatlakozott a kampányhoz: a városháza munkatársai több mint 1500 kilométert tekertek, 153 alkalommal. Amennyiben autóról áttérve választották ezt a közlekedési módot, úgy 282 kg széndioxid-kibocsátástól kímélték meg a Földet és 31.752 forintnyi benzinpénzt spóroltak. A polgármesteri hivatal csapatain kívül más keszthelyi szervezetek is bringáztak, többek között a VSZK, a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, a Keszthelyi Akadémia Alapítvány, a Városi Kórház és az Alapellátási Intézet dolgozói.

Az idei kampány kiegészült a „Bringázz az egyetemre!”, Bringázz szoknyában és öltönyben!”, illetve „Bringázz és vonatozz!” akciókkal. A mozgósítás fő célja, hogy az egész országban népszerűsítse a kerékpározást és felhívja a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára. Az öthetes kampány során legalább nyolc alkalommal biciklizők garantált ajándékot kapnak, illetve az a cég, illetve kar, egyetem nyer az a versenyben, ahol a legnagyobb a kerékpárosok aránya.