Igazgatási szünet az önkormányzati hivatalban

2014. július 16. (szerda)

Július 21. és augusztus 1. között ismét kéthetes igazgatási szünet lesz a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban. A tavalyihoz hasonlóan halaszthatatlan ügyekben ügyelet elérhető lesz.

Több hatóságnál már bevett szokás az ügyfélfogadás meghatározott időszakokra történő szüneteltetése. Keszthelyen először tavaly fordult elő, hogy két hétre bezárt a hivatal.

Ruzsics Ferenc polgármester ennek kapcsán elmondta: a lecsökkent létszámú intézményben megkönnyíti a dolgozói szabadságok kiadását az intézkedés, és ez idő alatt különösebb fennakadás nélkül elvégezhetők a hivatal épületén a szükségszerű fenntartási-felújítási munkák, kisebb átalakítások is. A halaszthatatlan, határidős feladatokat néhány ügyeletes munkatárs ezalatt is ellátja, de az ügyfelek számára zárva lesz a hivatal.

– Tavaly sajnos voltak olyan felháborodott emberek, aki több hónapja halogatott ügyüket pont akkor akarták elintézni, amikor a hivatal legtöbb osztálya nem volt elérhető. Idén ezért még előbb és még több fórumon meghirdettük a szünetet, hogy minél kevesebb állampolgárnak okozzon ez kellemetlenséget – mondta el Ruzsics Ferenc. – Kérünk azonban mindenkit, hogy ha sürgős vagy határidős elintéznivalója van, azt lehetőség szerint ne az utolsó napra időzítse, így nem érheti meglepetés.

A két hét alatt kizárólag a születések és a halálesetek anyakönyvezése ügyében lesz ügyfélfogadás az anyakönyvvezetőnél keddenként 8-14, péntekenként 8-12 óra között.
Idén a rendőrséggel kötött együttműködés alapján a közterület-felügyelet feladatait erre a két hétre részben átveszi a rendőrség, valamint – az igazgatási szünettől függetlenül – a korábbi évekhez hasonlóan a nyári időszakban hétvégenként ugyanúgy lesz közös járőrszolgálat is.

Hasonló, néhány napos ügyfélfogadási szünetre számíthatnak majd a keszthelyiek december végén, a két ünnep között is.