Igazoltan is befektetőbarát város

2009. november 12. (csütörtök)

Keszthely oklevelet kapott arról, hogy a városfejlesztés során kiemelt figyelmet fordít a befektetés-ösztönzés feltételeire. Ennek bizonyítékaként használhatja a „befektetőbarát” minősítő jelzőt és program hivatalos logóját, mely ismert és elismert jelképe a fejlődésükért aktívan tevő településeknek.

Az egy évvel ezelőtt kezdődött programban Keszthely elkészítette az integrált városfejlesztési statégiájához illeszkedő beruházásösztönző tervét. A dokumentum tartalmazza a különféle beruházásokra alkalmas területeket és azok fontos paramétereit, összefoglalja a város mint befektetési helyszín előnyeit, és bemutatja azokat a konkrét lépéseket, melyet Keszthely vezetése annak érdekében tervez megtenni, hogy munkahelyteremtő beruházások érkezzenek a városba.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium „Befektetőbarát Településekért” programjában – melyet az ITD Hungary koordinált – negyvennégy magyarországi önkormányzat vett részt, dolgozta ki erre irányuló stratégiáját és indított közös, angol nyelvű honlapot befektetővonzó képességük növelése céljából. A program záróünnepségén a települések összes elkészült dokumentumát tartalmazó könyvet Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter vehette át az Országházban, ahol a képzés eredményeit ismertették.

Kepli József, a polgármesteri kabinet vezetője átveszi Keszthely város oklevelét
Kilián Csabától, az ITD Hungary befektetési igazgatójától