Impozáns fenyőt kapott a város

2023. november 27. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Megérkezett Keszthely karácsonyfája. Idén is felajánlásból kapta a város az ünnepi szimbólumot, melyet már be is faragtak a helyére. A több mint 10 méteres fenyőfa méltó dísze lesz az adventi és karácsonyi időszaknak Keszthelyen.

Rendőri felvezetéssel érkezett meg a délelőtti órákban a fát szállító teherautó Felsőpáhokról  Keszthelyre. A jármű gondos óvatossággal közelítette meg a Fő teret, hogy se a fában, se másban ne okozzon kárt. A nordmann fenyőt daru segítségével emelték le a platóról. A városüzemeltetés dolgozó faragták méretre a törzset. Sok munkájuk volt, bőven kellett igazgatni, hogy végső helyére kerülhessen az impozáns tűlevelű.

„Magánszemély által történt meg ennek a több mint 10 méter magas jegenyefenyőnek a felajánlása és a Bakonyerdővel közös együttműködés keretén belül sikerült ide a helyszínre szállítani. És a VÜZ Nonprofit Kft. dolgozói pedig beállítják a fát a helyére és megkezdődik a fának a feldíszítése.” – mondta el Sáringer-Kenyeres Marcell képviselő.

A város karácsonyfája szimbolikus jelentőséggel is bír, mivel e köré szervezik a gyertyagyújtásokat, így minden lakos kicsit sajátjaként is tekinthet rá.

„Természetesen ezzel kapcsolatban lesz adventi vásár. Lesz adventi esemény, szombat-vasárnap zenés programok, kitelepülők, evés-ivásra is lehetőség lesz úgy, ahogy eddig is szokott és természetesen annak megfelelően a karácsonyra való készülődés jegyében adventi gyertyagyújtások is, mert azért végül is azért advent elsősorban a karácsonyra való készülés, elmélyülésnek az ünnepe. Ennek megfelelően meg lesz szervezve minden hétvégén a rendezvény.” – osztotta meg Manninger Jenő polgármester.

A fenyőt a héten díszítik fel. A hétvégére már biztosan teljes pompájában fog ragyogni, akkor kezdődik az adventi időszak.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek