Indul a Balaton-parti fejlesztés

2021. január 19. (kedd)

Keszthelyiek ötleteit várjuk!

Lezárult a MMA által meghirdetett ötletpályázat a keszthelyi Balaton-part központjának fejlesztésével kapcsolatban. 26 pályamunka érkezett be, amelyekről építészekből álló szakmai zsűri dönt.

A fejleszteni kívánt terület a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkerttől a Libás Strand területének végéig tart.

A városvezetés célja a fejlesztéssel az, hogy amellett, hogy KESZTHELYEN VALÓSULJON MEG A BALATON LEGJOBB STRANDJA, a terület körülbelül 4 km -es teljes hosszában önálló attrakcióként is helytálló, LIGETES SÉTÁNY- ÉS ZÖLDTERÜLETFEJLESZTÉST tudjon megvalósítani.

Turisztikai szezontól függetlenül egész évben tudjon kikapcsolódást, sportolási lehetőséget nyújtani a keszthelyi Balaton-part. A beruházás fontos kritériuma a fenntartható üzemeltetés. A strand területét lényegesen növelni szeretnék, új és modern szolgáltatásokkal kiegészíteni.

MEG SZERETNÉNK NYITNI a lakosság előtt EDDIG ELZÁRVA TARTOTT PARTI TERÜLETEKET IS, hogy a Balaton-part mindenki számára sétálható legyen úgy, hogy a természetes környezet ne sérüljön.

A fejlesztés részét képezné a város közlekedés- és parkoló területeinek kapacitásfejlesztése is, amely az így létrejövő, új Balatoni-központot is kiszolgálná.

Ezekhez a tervekhez várjuk a keszthelyiek egyéni ötleteit, javaslatait, hogy olyan fejlesztés tudjon városunkban megvalósulni, ami nem csak a város turizmusát, hanem a lakosság igényeit is egész évben ki tudja szolgálni.

Az ötleteket 2021. FEBRUÁR 7-IG lehet beküldeni a keszthelyfejlodik@keszthely.hu e-mail címre.