Indulhat a körforgalom építése

2011. június 2. (csütörtök)

Ruzsics Ferenc polgármester a héten aláírta a vállalkozási szerződést a Kossuth-Deák-Szent Miklós úti körforgalom építésének kivitelezési munkálataira.

A csomópont átalakítását – a legjobb ajánlatot adó pályázóként – a budapesti székhelyű Pannon Park Forest Kft. végzi majd. A közbeszerzési eljárás tárgyalásos fordulóján jelentős mértékben, mintegy 20%-kal sikerült csökkenteni az eredeti ajánlati árat.

Keszthely városa a Nyugat-Dunántúli Operatív Program pályázatán csaknem 58,6 millió forint támogatást nyert a Kossuth, Deák és Szent Miklós utcák kereszteződésénél található csomópont átépítésére, melyhez az önkormányzat 25 százalék önrészt vállalt.

A közlekedési koncepcióval összhangban a területen körforgalom kialakítására kerül sor, mely elsősorban a városközpont tehermentesítését szolgálja majd. A csomópont átalakításával együtt új, térkő-burkolatú járdák készülnek, kertészeti munkák egészítik ki a beruházást, megtörténik a közvilágítás rekonstrukciója, és további jelentős közműkiváltások-korszerűsítések (gáz, villany, távközlési és vízi-közművek) is megvalósulnak a területen.

A szerződés szerint az építés határideje 2011. augusztus közepe, késedelmes teljesítés esetén az önkormányzat kötbérre tarthat igényt. A beruházás összefügg és hatással van a belvárosi munkákra, a Fő téri forgalomelterelésre, illetve a város közlekedésének átfogó átalakítására is.

Kapcsolódó írások:
Körforgalom épül a Kossuth utcán
Az év utolsó testületi döntései – előtérben a fejlesztések
Múlt és jövő találkozása Keszthelyen (LÉGIFOTÓKKAL!)
Kamerák kereszttüzében a keszthelyi főtér
Változó parkolás, turistabarát újítások
Belváros-program – márciustól felpörögnek az események
Új közlekedési és turisztikai információs rendszer épül
Felgyorsulnak az elkerülőút munkálatai