Ingyen fuvar az orvoshoz

2019. január 12. (szombat)

Időskorúak szállításában nyújt segítséget az Egyesített Szociális Intézmény. Keszthely Város Idősügyi Tanácsának kezdeményezésére egy hétszemélyes járművel szállítják el az orvoshoz az igénylőket. Idősek Szállító Szolgálata ingyenes egy EFOP pályázatnak köszönhetően. A hiánypótló programról Keszthely alpolgármestere és az Egyesített Szociális Intézmény vezetője számolt be a mai nap.
Az alacsony padlózatú, tolóajtós autót az idősek könnyen használhatják. A hétszemélyes jármű már szolgálatba is állt. Keszthelyi időskorúak vehetik igénybe, ha kórházba, vagy a háziorvoshoz kell eljutniuk. Keszthely Város Idősügyi Tanácsának elnöke elmondta, hogy egyedülálló és hiánypótló ez az szolgáltatás.

„Az Idősügyi Tanács a tavalyi évben nagyon sok megkeresést kapott azzal kapcsolatban, hogy Keszthely területén több, különösen az egyedülálló idősebb emberek esetében nehézséget okoz, hogy eljussanak az orvoshoz, háziorvoshoz, kórházba, esetlegesen gyógyszertárba. És azon gondolkoztunk az intézményvezető asszonnyal, hogy milyen megoldást tudnánk találni ennek a problémának a kiküszöbölésére és egy pályázati forráson keresztül volt lehetőségünk finanszírozást találni arra, hogy egy gépjárművet, illetve gépjárművezetőt tudjunk szolgálatba állítani úgymond” – nyilatkozta Nagy Bálint.

A szolgáltatást szórólapokon hirdeti az Egyesített Szociális Intézmény. Már most nagy érdeklődést tapasztalnak – mondta Királyné Domaházi Csilla intézményvezető. A pályázatnak köszönhetően sem a városnak, sem az Egyesített Szociális Intézménynek nem jelent plusz költséget a szolgáltatás.

„2012 februárjáig ez a szolgáltatás működni fog. Hangsúlyozom, hogy a rászoruló idősek részére ingyen és bérmentve tudjuk ezt a szolgáltatást biztosítani, hiszen a pályázati forrás lehetővé teszi magának az autónak a bérlését, az üzemanyagköltségét és minden egyéb más költségét, illetve nyilván a gépkocsivezető bére is benne van ebben a pályázati forrásban” – mondta televíziónknak Királyné Domaházi Csilla.

Az Idősek Szállító Szolgálatát keszthelyi idősek vehetik igénybe a város területén belül, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. Az Egyesített Szociális Intézmény diszpécserénél telefonon kell jelezni az igényt 8 és 12 óra között. A tervek szerint a nyár végén összegzik a program tapasztalatait, és ha szükséges, módosítják a szolgáltatást.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9373/ingyen-fuvar-az-orvoshoz-/?fbclid=IwAR2vrdWK_eS3Q6BJCn2-emsq1TuCeX4faF_G1v8y9nI8P_PdA7Q2_ESaKuM