Ingyen kapták a tankönyveket az általános iskolások

2019. szeptember 2. (hétfő)

Mintegy 13 millió tankönyvet szállítottak ki 4091 oktatási intézménybe ebben az évben. A Magyar Posta tájékoztatása szerint minden iskolába időben megérkeztek a tankönyvek. Ettől az évtől az alapfokú intézmények tanulói és a középiskolák elsős diákjai ingyenesen juthattak a kötetekhez. Az Egry József Általános Iskolában, a tanév első napján osztották ki az új tankönyveket.
Az idei tankönyveket kapják meg a negyedikesek az Egry József Általános Iskolában. Az elmúlt évekkel ellentétben idén a tanév első napján osztották ki a pedagógusok a könyveket és munkafüzeteket a gyerekeknek. A diákok érdeklődve vizsgálták meg az új taneszközöket, melyek a júniusig tartó időszakban lesznek segítségükre.

„Nagyon vártam és nagyon izgalmas, hogy minden évben új tankönyveket kapunk és én nagyon izgultam, hogy milyent kapunk ebben az évben.” – mondta el Kocsis Ádám.

A hetedikesek órarendjébe új tantárgyak is kerülnek idén. A kémia és a fizika egyelőre még ismeretlen a számukra, ezekbe a tankönyvekben is érdeklődve lapoztak bele, de a már jól ismert tantárgyak könyveit is kíváncsian nézték át.

„Egy kicsit már vártam az iskolát és már megnéztem az irodalom tankönyveket és Petőfi Sándort már ismerem.” – osztotta meg Viniczai Míra Laura.

A megrendelt tankönyvek közül szinte mindegyik időben megérkezett az intézménybe. Pótlásra azoknál a tanulóknál lesz majd szükség, akik június után iratkoztak be az iskolába, számukra a könyvtárban megtalálható tankönyveket adják ideiglenesen oda. Ettől az évtől minden alapfokú intézmény tanulója térítésmentesen kaphatja meg a tanköteteket.

„Az első kilenc évfolyamon ingyenesek a tankönyvek, tehát ez azt jelenti, hogy általános iskolában elsőtől nyolcadik osztályig mindenki ingyen kapja meg a tankönyveket. A szülők válláról levették ezt a terhet, nem kell fizetni senkinek sem a tankönyvekért.” – ismertette Sári Tünde.

Országosan idén 13 millió tankönyvet osztottak ki a pedagógusok a diákoknak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint jövő évtől a köznevelésben minden gyermek számára biztosítják térítésmentesen az eszközöket.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6362-ingyen-kaptak-a-tankonyveket-az-altalanos-iskolasok?fbclid=IwAR18m76H1xtkpLPZ3fYZlFclzbahq6pSafaHKDqwAygUfEzIXmvBTpFbpPE