Ingyenes lesz a Helikon Strand

2019. augusztus 16. (péntek)

Ingyenesen használhatják a keszthelyi lakosok a Helikon Strandot holnaptól. Ezt Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere jelentette be ma délelőtt. A sajtótájékoztatón elhangzott, a keszthelyieknek nem kell bérletet váltaniuk a jövőben, mindössze érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával használhatják a fürdőhelyet.
A keszthelyiek körében is rendkívül népszerű a Helikon Strand. Az idei szezonban 805 helyi lakos váltott bérletet a fürdőhelyre, de sokan használják napijeggyel is a Balatonnak ezt a szakaszát.

Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere csütörtökön délelőtt bejelentette, hogy augusztus 16-tól, azaz péntektől a keszthelyi lakosok ingyenesen használhatják a Helikon Strandot. Az erről szóló határozatot szerdán délután, rendkívüli ülésen fogadta el a testület. A fürdőhely szabadstranddá tétele már évekkel ezelőtt felmerült.

„Körülbelül 4-4,5 évvel ezelőtt én is tettem egy javaslatot, azóta több képviselőtársam is tett arra javaslatot, hogy a strandüzemeltető, illetve az önkormányzat hivatalának a munkatársai vizsgálják meg azt, hogy a Helikon Strandon egy minőségi szabadstrandot létre lehessen hozni. Az elmúlt időszakban ezt a pályázati feltételek, jogszabályi környezetek ebben a formában nem tették lehetővé. Most azonban, hogy az elmúlt hónapokban döntés született arról, hogy a jelenleg alacsony kihasználtságú Déli szabadstrandon ennek a szezonnak a végeztével egy fejlesztés indul meg, minek köszönhetően jövő év tavaszától egy kutyás élménypark és piknikkert nyitja meg kapuit a látogatók előtt, újra aktuálissá vált, hogy vizsgáljuk meg ezt a kérdést.” – tájékoztatott Keszthely alpolgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Helikon Strand ingyenessé tétele a keszthelyiek számára a szükséges gazdasági egyeztetések és a kutyás élményparkhoz kapcsolódó megállapodások, szerződések véglegesítését követően valósulhatott meg. A fürdőhely teljes átminősítését a pályázati lehetőségek nem teszik lehetővé, így azok használhatják majd díjmentesen, akik érvényes személyi igazolvánnyal és keszthelyi lakcímkártyával rendelkeznek.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6317-ingyenes-lesz-a-helikon-strand?fbclid=IwAR110_Joh0mU_jC5ST1AmQcnFhRk4B_IW6nHelkAj6QLidJIz8uhj6oqnIs