Ingyenes lesz a parkolás Keszthelyen

2022. december 8. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat – erről tartott sajtótájékoztatót Manninger Jenő polgármester. Szó esett az adventi időszaki parkolási díjakról, a bérleti díjakról és a rászorulók ajándékáról is.

Sok a parkoló autó Keszthely belvárosában. A parkolási díjat még pár napig kell megváltani, december 10-től kezdődik a díjmentes időszak. Ez január 6-ig, vízkereszt napjáig tart. Ezzel is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy karácsony előtt kevésbé terheljék a lakosok pénztárcáját. A belvárosi kereskedőknek is kedvez az önkormányzat. A kiemelt övezetben található önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérlőinek 30%-os bérleti-díjkedvezményt biztosítanak 2023. április 30-ig. A lakosoknak is kedveznek. A keszthelyi önkormányzat még 2020-ban döntött arról, hogy az önkormányzati lakások bérleti díját 30%-kal megemelik 2023 január 1-től. Tekintve a megemelkedett rezsiárakat viszont ezt elhalasztották 2023 májusáig. Ezzel is szeretnének segíteni a helyi lakosoknak.

A rendelkezésekről sajtótájékoztatón számolt be Manninger Jenő polgármester. Elmondta, ha nem is tudnak mindenkinek segíteni, a leginkább rászorultakat mindig támogatják. Példaként emelte ki a tavaly leégett Georgikon utcai épület lakosait. Ők lakásonként 80.000 forintos támogatást kaptak. 1,2 millió forint értékben átvállalta az önkormányzat a számlák kifizetését, a VÜZ munkatársai pedig félmillió forint értékben segítettek a bontásban, takarításban és korlátok telepítésében. A polgármester hozzátette, a hagyományoknak megfelelően idén is kapnak ajándékot a rászorulók.

„Ezt évente meg szokta tenni az önkormányzat. Most is megtesszük. 200 darab tartós élelmiszercsomagot viszünk a rászorulóknak. Ez az egyik segítség, ahogy az itt élő embereknek segíteni tudunk, de vannak természetesen más akcióink is.”

A polgármester arról is beszámolt, hogy befejeződtek a javítások, így a Rákóczi térre visszakerült a város kültéri órája.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9861-ingyenes-lesz-a-parkolas-keszthelyen

Képek