Ingyenes parkolás az ünnepekre

2011. december 14. (szerda)

Az elmúlt évekhez hasonlóan a karácsonyt megelőző hetekben a város egész területén ingyenes parkolást biztosít az önkormányzat; idén december 3-ától 31-éig nem kell parkolási díjat fizetni Keszthelyen.

Eddig évenkénti elbírálással, eseti testületi döntés alapján határoztak az ingyenességről és annak időtartamáról a képviselők, tavaly azonban már rendeletbe is iktatatták. Úgy módosította a képviselőtestület a parkolásról szóló önkormányzati rendeletet, hogy minden évben a hivatalos ünnepnapokon, illetve advent második szombatja és december 31. között nem kell fizetni a parkolásért az egész városban.

A népszerű intézkedéssel a városvezetés célja a karácsonyi vásárlás megkönnyítése, és ezzel a belvárosi üzletek kereskedelmi forgalmának fellendítése. A kedvező lakossági és vállalkozói visszajelzések igazolták, hogy elérte célját az akció, hatására Keszthely belvárosa megelevenedett decemberben.

Emeli az ünnepvárás hangulatát a hagyományos karácsonyi vásár is, melynek keretében a sétálóutcán kínálják ünnepi portékáikat, meleg italt és finom karácsonyi csemegéket az árusok. Az „Advent ablakai” kirakatversenyre benevezett üzletek szintén ünnepi hangulatot varázsolnak a belvárosba feldíszített portáljaikkal.

Kapcsolódó cikkek:
Keszthely legszebb adventi kirakatai
Változó parkolás, turistabarát újdonságok
Új parkolási lehetőségek Keszthelyen
Olcsóbb lesz a parkolás
A biztonságos közlekedésért
Elkészült, átadták az új körforgalmat