Ingyenes emlőrákszűrés keszthelyieknek

2009. október 29. (csütörtök)

A keszthelyi önkormányzat idén is ingyenes buszjáratokat indít Zalaegerszegre, hogy minél több hölgy vehessen részt a megyei kórház mammográfiás laborjában elvégzendő szűrővizsgálaton.

Az emlőrák korai felismerésében nagy szerepet játszik a mammográfiás szűrővizsgálat, melynek fontosságát, gyakran életmentő szerepét az orvosok nem győzik eléggé hangsúlyozni. A technika, mely alacsony dózisú röntgensugarakat használ, olyan kisméretű rákos daganatokat is képes kimutatni, mely még nem kitapintható. Kiemelten fontos a vizsgálat 40-45 éves életkor felett, különösen ha a családban előfordult már rosszindulatú emlődaganatos betegség.

A 45-65 év közötti keszthelyi hölgyek személyre szóló meghívólevelet kapnak a Zala Megyei Kórház Mammográfiás Laborjától a novemberben és decemberben esedékes szűrésekre, az orvosi körzetek beosztása szerint. A szervezett buszjáratok az Alapellátási Intézet épülete elől indulnak a meghívóban megjelölt napokon. Az érintettek részvételi szándékukat a háziorvosuknál jelezhetik.

A felhívás a részletes tudnivalókkal letölthető: