Inhalátorokat kapott a gyerekosztály

2022. december 22. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Inhalátor készülékeket kapott a Keszthelyi Kórház gyermekosztálya. A gépeket egy vállalkozó ajánlotta fel, aki személyesen vitte el az adományt. Az inhalátor nagy segítség a kórháznak, főleg a téli időszakban. A felajánló az osztály dolgozóira is gondolt, nekik is összeállítottak egy ajándékcsomagot.

Az inhalátor napi használatban van a kórház gyerekosztályán. A nedves, ködös időben nagyon sok gyerek kerül be légúti megbetegedésekkel, az ő gyógyszerezésüket jelentősen megkönnyíti a műszer. A gép sok esetben életet is menthet. A felajánló öt darab inhalátort adományozott a kórháznak, ezeket sterilizálás után már használatba is veszik a szakemberek.

„A cégeinknek is, és magánszemélyként is nagyon fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás. Itt a Keszthelyi Kórházban nekem személyes érintettségem is van, hiszen a kisfiam gyakran felső légúti megbetegedésekben szenved, illetve kruppos. Ezért gyakran járunk ide. Tudjuk azt is, hogy otthon is, illetve a kórházban is nagyon fontos az inhalátor egy ilyen megbetegedés kezelésénél. Mivel láttuk azt, hogy ebben hiány van, ezért megpróbáltuk olyan módon segíteni az osztályt, hogy tudják alkalmazni ezt a beteg gyerekeknél.” – tájékoztatott Steinhardt Tamás, a Z-Szabó Bau és Társai Kft. ügyvezetője.

Az öt darab inhalátor készülék összértéke 70 ezer forint. Emellett egy komolyabb, ultrahangos inhalátort is kapott az osztály, amely csaknem 400 ezer forintba kerül. Ezzel a súlyos, akár életveszélyes állapotoknál tudnak beavatkozni. Karácsony előtt nagyon sok adomány érkezik a Keszthelyi Kórházba, kiemelten a gyerekosztályra. A gépeket mindig szívesen fogadják, hiszen ezek gyakran meghibásodnak, és a pótlásuk nagyon költséges.

„Ez az egyik legjobb ajándék, ami szóba jöhet egyáltalán. Mivel az őszi-téli időszakban a kisgyerekeknél a légúti megbetegedés a sztár, ilyenkor az elsődleges szempont, hogy a légutakba közvetlenül juttassuk be a gyógyszereket, erre szolgálnak az inhalátorok. Van az osztályon, ha jól emlékszem hat, folyamatosan mennek. Tehát egy kisgyereknél naponta három-négy inhalálásról van szó, úgyhogy a gépek folyamatosan igénybe vannak véve.” – tájékoztatott Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A gépek mellett csomagokat is összeállított az adományozó. A bent fekvő gyerekek is kapnak ajándékot, de nem feledkeztek meg az osztály dolgozóiról sem. Az ünnep előtt ők is átvehettek egy-egy ajándékot.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9907-inhalatorokat-kapott-a-gyerekosztaly

Képek