Interaktív játszóház Keszthelyen

2009. december 9. (szerda)

Keszthely is részt vesz a Játékos Balaton programban, melynek során a Balaton Fejlesztési Tanács játszóház-hálózatot alakít ki a régióban. Az interaktív játéktér szórakoztató formában ismerteti meg a gyerekekkel a Balaton természeti és kulturális értékeit, múltját és jelenét.

A 26 elemből álló sorozat képességfejlesztő játékait kedden mutatta be a Fejér György Városi Könyvtárban Pappné Beke Judit, az intézmény igazgatója és Kepli József János, a polgármesteri kabinet osztályvezetője. Elmondták, hogy a játszóház nyáron a Városi strandon kap majd helyet, ahol animátorok segítik és felügyelik a gyerekeket. Turisztikai szerepe mellett a projekt hozzájárul a balatoni diákok ismereteinek bővítéséhez, identitásának alakításához, felelősségük felismeréséhez is. Mivel az elemek csaknem minden iskolai tantárgy oktatásában segítséget nyújthatnak, ezért a könyvtár felvette a kapcsolatot a város kulturális és oktatási intézményeivel és rendhagyó tanórák lehetőségét kínálta számukra az eszközök segítségével.

A csaknem kétmillió forintos játszóházhoz Keszthely városának mindössze 20 százalék önrészt kellett adnia, a fennmaradó összeget a Balaton Fejlesztési Tanács biztosította.

Nézze meg galériánkat!