Intézkedések a buszközlekedésben

2020. március 23. (hétfő)

INTÉZKEDÉSEK A HELYI JÁRATÚ ÉS TÁVOLSÁGI BUSZ KÖZLEKEDÉSBEN A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY TERJEDÉSÉNEK MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN

Az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján, a Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be utasai és munkavállalói védelmében, mind a helyi járatú, mind a távolsági buszközlekedésben. Az intézkedések keretében fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodóhelyiségeket.

Keszthely helyi járatokkal kapcsolatos intézkedések:
Nagy Bálint polgármester kérésére Keszthely helyi járatain az első ajtós felszállási rend 2020. március 23-án (hétfőn) üzemkezdettől visszavonásig felfüggesztésre kerül, ettől az időponttól a bérlettel utazók felszállásra a hátsó ajtókat is igénybe vehetik.
A koronavírus terjedése elleni védekezéssel kapcsolatban a Volánbusz Zrt. az alábbi intézkedésekről adott tájékoztatást:
• fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodóhelyiségeket.
• A telephelyekre javításra, revízióra és szemlére érkező járműveket a forgalom részére minden esetben csak dokumentált fertőtlenítő takarítás végrehajtását követően lehet átadni. A fertőtlenítő takarításokat minden autóbuszon el kell végezni, amely bármely célból a műszaki üzemet/telepet érinti. A fertőtlenítő takarítás a következő műveleteket tartalmazza: padlózat fertőtlenítőszeres felmosása, kapaszkodók fertőtlenítőszeres áttörlése.
• Az autóbuszvezetők, – amennyiben a kiállási idejük meghaladja a fél órát – a kapaszkodók napi áttörlését kötelesek elvégezni.
• A Szolgáltatásfelügyelet munkatársai (jegy- és bérletellenőr, szolgáltatás ellenőrzési munkatárs) folyamatosan ellenőrzik valamennyi társasági autóbusz tisztasági és higiénés állapotát, továbbá azt, hogy a járműveken az elrendelt fertőtlenítőszer és törlőkendő megtalálható-e.
• Kézfertőtlenítő szereket biztosítunk az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkakörökben dolgozó munkatársainknak.

A Volánbusz Zrt. folyamatos kapcsolatban áll a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, a társaság szakemberei figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, gondoskodnak a fertőtlenítőszer-készletek többletigényeknek megfelelő feltöltéséről, és felkészülnek a várható intézkedések zökkenőmentes végrehajtására. Erről szóló közleményünket itt találja: https://www.volanbusz.hu/…/volan…/sajtokozlemenyek/hir/34859