Városi Ügyelet

Orvosi ügyelet

Amennyiben hirtelen kialakuló súlyos tünetek lépnek fel, sérülés, baleset történik, úgy hívja a 104-es segélyhívószámot, egyéb esetben a 92/321-000-ás telefonszámot. Az OMSZ-ra telepített mentésirányítás Zalaegerszegen veszi fel a hívást és küldi a megfelelő szintű egységet, vagy telefonos tanácsra átadja a szolgálat részére.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a telefonbeszélgetések rögzítésre kerülnek!

Kérjük pontosan adják meg:

  • Bejelentő nevét
  • A beteg nevét, születési dátumát, TAJ számát
  • A tartózkodási helyét
  • A beteg pontos panaszait
  • Visszahívható telefonszámot

A beteg állapotának változása (romlás, vagy a panaszok megszűnése) esetén jelezzenek vissza az ügyeletnek. Az ügyeletet csak indokolt esetekben vegyék igénybe, különben veszélyeztetik az azonnali beavatkozást igénylő betegek ellátását!

Gyermek háziorvosi ügyelet

A gyermekek ügyeleti ellátását a járásközponti ügyeleti pontokon, azok működési idejében, valamint a zalaegerszegi orvosi ügyeleten végzik munkanapokon 16:00 órától 22:00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 08:00 órától 20:00 óráig, valamint a nagykanizsai orvosi ügyeleten végzik munkanapon 16:00 órától 22:00 óráig, hétvégén és ünnepnapon 08:00 órától 14:00 óráig. A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, a gyermekek esetében is 1830.

Zalai orvosi ügyelet