Irány a Georgikon!

2021. december 20. (hétfő)

Gazdag képzési palettával, és új képzési mechanizmusokkal várják a Georgikon leendő hallgatóit. Most kezdődik a szeptemberben induló képzésekre vonatkozó általános felvételi eljárás. A kampuszon bíznak abban, hogy személyesen és online is megtarthatják nyílt napjaikat és tájékoztatóikat. A megye legnagyobb felsőoktatási kampuszán alapos ismereteket nyújtanak, melyek sikeres életpályát alapozhatnak meg.

A ménesgazda egy jelentős szak a Georgikonon. Lovasiskolai-, tenyésztési-, illetve az fogathajtási gyakorlattal is képzik a hallgatókat, utóbbi egyedülálló hazánkban. A tervek szerint erről külön tanúsítványt fognak kapni a jövőben végző ménesgazdák.

Bartos Ádám szakkoordinátor: „Ez egy nagyon piacos dolog, mert elég kevés olyan hely van, ahol ilyen fogathajtó képzettséggel rendelkeznek, a piacosságát növeli ennek a képzésnek. Emellett a lovaglásban, lovas oktatásban szerezhetnek a hallgatók jelentős jártasságot. Nagyon sokat vannak itt a lovas iskolában, nagyon sokat ismerkedhetnek a lóval, lóval kapcsolatos tevékenységekről, munkafolyamatokról is nyilván képet kaphatnak.”

A ménesgazda képzés mellett a hallgatók testnevelésóra keretében és kedvezményes bérlettel is lovagolhatnak a Georgikonon. Az általános felvételi eljárás december közepével indul. A keszthelyi kampuszon továbbra is sokszínű a képzési paletta. Az integrációval új tantervek, új képzési mechanizmusok jelentek meg.

„Jelentkezni lehet valamennyi agrár felsőoktatási szakképzésre Keszthelyre: ménesgazda szakra, szőlész-borász szakra, mezőgazdasági felsőoktatási szakképzésre és a gyógy- és fűszernövény szakra. Alapképzési szakok közül ebben a jelentkezési periódusban a kertészmérnök szak, a mezőgazdasági mérnök Bsc szak, a vidékfejlesztő agrármérnök Bsc szak és a természetvédelmi mérnök szak az ami várhatóan indulni fog Keszthelyen” – nyilatkozta Lukács Gábor általános kampusz főigazgató-helyettes.

Mesterképzésen négy szak indul: növényorvos angol és magyar nyelven, a takarmánybiztonsági mérnöki-, a természetvédelmi mérnöki-és a kertészmérnöki szak. Az új tantervnek köszönhetően változatos specializációkra lesz lehetőség.A gazdag képzési paletta mellett kutatási lehetőségekkel és színes hallgatói élettel várják az ide érkezőket.

A járvány miatt tavaly jórészt az online térben zajlottak a felvételi tájékoztatók. A Georgikonon bíznak benne, hogy a világhálón és személyesen is lehetőségük lesz bemutatni képzéseiket a leendő hallgatóknak. Január 21-én és február 5-én lesznek a nyílt napok.

Poór Judit oktatási kampusz főigazgató-helyettes: „Bízunk benne, hogy a korábbi, decemberi nyílt napunkhoz hasonlóan – kicsit ilyen félig személyes, félig online – hogy mindenki megtalálja a választási lehetőségét, ebben fognak tudni elérni bennünket, de nem feltétlenül kell, hogy ezekhez a dátumokhoz ragaszkodjanak, mert az interneten, a honlapunkon találnak elérhetőséget, ahol kollégáim gyakorlatilag bármikor – akár telefonon, akár e-mailben – állnak a szolgálatukra a kérdéseikkel.”

A Georgikon munkatársai ingyenes pályaorientációs tanácsadást is tartanak, ennek elérhetősége is megtalálható a kampusz honlapján.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8696-irany-a-georgikon