Iskolakezdés előtt is élvezzük a strandot

2019. augusztus 26. (hétfő)

A vakáció vége előtti utolsó teljes hétvégén is látogatottak voltak a keszthelyi strandok. Több kisgyermekes család is kihasználta a lehetőséget a pihenésre. Bár az iskolakezdésig még egy hét van hátra, a diákok többsége már készül a tanévnyitóra. A héten még folytatódik a kánikula, így az utolsó napokban is szentelhetik az időt a pihenésnek a kikapcsolódni vágyók.
A diákok a szürkébb időjárás ellenére is szívesen csobbantak a Balatonban. Az úszás mellett többen játékkal múlatták az időt. A nyár sokuk számára volt élményekkel teli. Sok gyermeknek nyílt lehetősége idén több alkalommal is elutazni. A megkérdezettek közül többen jártak külföldön, de a magyar tenger is kihagyhatatlan volt számukra. Az élmények mellett azonban a tanévnyitóról sem feledkeznek el.

„Jól érzem magamat itt a strandon és nagyon várom az iskolát.” – mondta el Stumán Zoltán.

A középiskolások számára is jövő héten kezdődik meg a tanítás. Többen azért látogattak el a Városi strandra, mert szeretettek volna még egy lazító hétvégét, mielőtt visszaülnek az iskolapadba. Orsós Adrián is közéjük tartozik, akinek ugyancsak mozgalmasan telt a nyári szünet.

„Nagyszerű volt, eseménydús mondhatni. Igazából várom az osztálytársak miatt, de igazából sajnálom is, mert nem volt olyan sok szabadidőm, mert dolgoztam. De már várom. Ugye most leszek végzős, azért oda kell figyelnem majd a tanulásra.”

Nem csak a helyiek, a turisták számára is hívogatók voltak a keszthelyi fürdőhelyek. A szezonvégi időszakot többen használják ki, főként azok, akik nem szeretik a nagy tömeget. Egy baráti társaság Pest megyéből érkezett, Cserszegtomajon nyaralnak, a Balaton-partra többször is ellátogattak. Zara Attila gyermeke most lesz elsős.

„Ő nagyon várja az iskolát egyébként. 7 éves, most kezdi és már nagyon fel van pörögve. Ráadásul egy katolikus iskolába készül, úgyhogy nagyon jók a feltételek, körülmények, úgyhogy ennek nagyon örülünk egyébként.”

Az időjárás előrejelzés szerint ezen a héten 30 fok körüli értékeket mérhetünk Keszthely környékén, ideális lesz a strandoláshoz. A 2019/2020-as tanév szeptember 2-án kezdődik.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6342-iskolakezdes-elott-is-elvezzuk-a-strandot?fbclid=IwAR0ZEgIT5A4RJ326rUiE1eB1bBsysyeDQGzd6ikRPtzlmFBnenqxWKByH1I