Ismét aláírták a West of Balaton megállapodást

2022. május 17. (kedd)

A Nyugat-Balaton öt legjelentősebb turisztikai szolgáltatója írt alá megállapodást. A West of Balaton elnevezésű partnerség a családoknak kínál kedvezményeket. A kampány célja, hogy a térségbe érő turisták minél több nevezetességhez eljussanak. Az öt szolgáltató partner és település közösen csaknem 2 milliós látogatószámmal bír évente.

2021-ben 2,2 millió vendég 7,6 millió éjszakát töltött el a Balaton térségében. Továbbra is nagyon népszerű Hévíz, Zalakaros és Keszthely. Az idei számok is azt mutatják, hogy szívesen utaznak a magyarok és a külföldiek a magyar tengerhez. A nyári hónapokra már 2,7 millió éjszakát foglaltak. A partnerség célja a mobilitás növelése, így ez a számok emelkedését is elősegíti.

„Nagyon fontos az, hogy, amit az elmúlt években elkezdtünk, mind a településeink közötti együttműködés, az most, a mai nappal még nagyobb fordulatot tud venni. A korábbi években elindított, és most az aláírásokkal megerősített stratégiai együttműködés gazdasági szereplők tekintetében is, a térség fontosabb gazdasági szereplőinek aláírásával egy olyan stratégiai együttműködés tud elindulni, ami azt gondolom, hogy nem csak rövid, de hosszú távon is nagyon hasznos tud lenni.” – tájékoztatott Nagy Bálint,a térség országgyűlési képviselője.

Az együttműködésben Hévíz városa is partner. A gyógytó a külföldi vendégek körében is népszerű, de hazai turisták is látogatják. A Helikon Kastélymúzeum is alapító partnere a megállapodásnak. Hazánk egyik leglátogatottabb kiállítóhelyét az idei év első hónapjaiban 30%-kal többen keresték fel, mint 2019-ben. Hasonló látogatószámokról számolt be Zalakaros is. A fürdőben is több a vendég, mint korábban. A település a kezdetektől támogatja a különböző megállapodásokat.

„Nagyon jó számokról tudok beszámolni, hiszen az első negyedév statisztikái ismertek. Mind a fürdőbelépőknek a száma, mind a vendégéjszakáknak a száma nőtt a 2019-es esztendőhöz képest. Nagyon remélem, hogy ez az esztendő nagyon-nagyon sikeres lesz. Utólagosan békeévnek szoktam hívni 2019-et, de ennél is egy erősebb évünk lesz, és tovább tudunk lépni a turizmus területén is.” – emelte ki Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

A West of Balaton 20%-os kedvezménye hét helyszínen érvényesíthető. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park három helyen – a Kis-Balaton Látogatóközpontban, a Vörsi Tájházban és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban – várja a családokat. Az idén 25 éves intézmény több látogatóhelyét is felújította, így újdonságok is várják az érdeklődőket. Az igazgatóság több partnerrel is együttműködik, sikerrel.

„Együttműködünk marketing szervezetekkel, helyi kezdeményezésekkel. Ez a West of Balaton kezdeményezés az egyik legjobb kezdeményezés, ami az elmúlt 25 évünket érinti. Elérkezett az a pillanat, amikor nem mindenki azt játsza, hogy megjöttek a látogatók és ajtók záródnak, és csak nálam és senki másnál. Mi természetesen fogadjuk a látogatót, fogadjuk a látogatót, akit a partnereink küldenek, de ugyanúgy küldjük is a látogatót.” – tette hozzá Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója.

A West of Balaton kampány június 1-én indul. A látogatók a helyszíneken vehetik fel a kedvezményre jogosító szórólapokat. Idéntől újdonság, hogy maguknak kell azt lepecsételni a kihelyezett szárazpecsétekkel.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9137-ismet-alairtak-a-west-of-balaton-megallapodast