Ismét elstartolt a Szerelmes kalandtúra

2018. február 20. (kedd)

Láncreakció és eszperente versek
Ismét elstartolt a Szerelmes kalandtúra. Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő program célja, hogy a párokat kimozdítsa a hétköznapokból, és játékos formában kínáljon nekik közös kikapcsolódási lehetőséget. A feladatok teljesítését idén is útlevéllel igazolhatják a résztvevők.
Többek között ilyen programokkal várták tavaly a Szerelmes kalandtúra résztvevőit. A rendezvény idén is a Házasság hetéhez kapcsolódóan indult útjára pénteken. Bár a játék teljesítői egy nyereménysorsoláson is részt vesznek a program célja mégis az, hogy a párok tudatosan fordítsanak időt az együttlétre, a közös és tartalmas programra. Az idei túra egyik feladata a közös tárgyalkotás, erre a cserszegtomaji Kultúrházban kerül majd sor.

„Bútorfestés technikával egy kis ládikót fognak készíteni. A férfiak fogják összeácsolni egy készen kiszabott faanyagból, alapozni, a nők pedig – vagy a hölgyek – egy mintát fognak rá tervezni. Viszek majd sablonokat is, de én azt szeretném, hogyha mindenki a saját kis motívumkincsét elő tudná keresni és abból építkezve egy szép kis ládikót készítenének együtt.” – mondta az egyik résztvevő, Hardiné Partics Edina.

A túra ötlete a Szegedi Család Központban fogalmazódott meg először. Keszthelyen immár negyedik alkalommal játszanak a párok, akiket egy útlevél is segít a teljesítésben. A kis füzetben a teljesítendő feladatokat láthatják, és ebben gyűjthetik a pecséteket is. Idén egy láncreakció nevű játékkal is készültek a szervezők, amelynek csak az első állomása ismert, a további helyszínek az adott állomáson derülnek majd ki.

„Már elég jól a városra szabtuk, tehát már nagyon sok a helyi programunk, ami kifejezetten ebben a városban teljesíthető. Kicsit felhívjuk arra a figyelmet, hogy nem olyan egyszerű, tehát a választás, még amikor párt választunk, az még egyszerűbb rész úgymond, mert akkor a biológia dolgozik, de úgy gondolom, hogy ez a párkapcsolat ápolás, az egymásra való figyelem, az már a saját döntésünk kérdése. Ezt szeretnénk a párokban segíteni egy kis játékkal.” – tájékoztatott a program szervezője, Szebényiné Dr. Vrancsik Eszter.

A Láncreakció mellett eszperente versírás, közös kirándulás és borkóstoló is lesz, de a könyvtár is várja a résztvevőket játékos feladatokkal. Útleveleket a Tourinform irodában vagy a Balaton Színház jegypénztárában lehet felvenni a kalandtúra időtartama alatt. A program záró rendezvényére március 23-án kerül sor.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8554/lancreakcio-es-eszperente-versek/