Ismét Kedd-Velem a színházban

2023. december 13. (szerda)
KesztHelyi identitás

Újraindult a Kedd-Velem sorozat, Csányi Zoltán első vendége C. Tóth Zoltán volt, a Salve Regina kórus karnagya, a Fő téri templom orgonistája.

Kevesen vannak Keszthelyen, akik nem hallották még C. Tóth Zoltán orgonajátékát. A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban rendszeresen megszólaltatja a hangszert a szentmiséken, de saját szerzeményeit is játssza. Életútjáról azonban talán kevesebben tudnak, ezt ismerhették meg az érdeklődők a Balaton Színház Simándy termében. A beszélgetés során természetesen kórusművek is felcsendültek a Salve Regina kórus előadásában. A Kedd-Velem sorozat a kezdetek óta népszerű, és most az újraindulásának köszönhetően a közönség ismét megismerheti a város jeles személyiségeit.

„Az újraindulás az túlzás, inkább az, hogy folytatódik. Eddig már 35 Kedd-Velem rendezvényen voltunk túl, most a 36. Ez is azt mutatja, hogy Keszthelyen és Keszthely 10 kilométeres körzetében annyi nagyszerű ember él, hogy gondolom még az ötvenig is eljutunk, ha nem tovább.” – mondta Csányi Zoltán, a rendezvény házigazdája.

Regman Karola – Keszthelyi TV

Képek