Ismét közlekedhetünk az Átrium előtt a Fő téren

2012. október 26. (péntek)

Hétfőtől újra járható gépkocsival az Erzsébet királyné és Bem utca közötti szakasz. Ekkor már a menetrendszerinti buszok is ezen az útvonalon közlekednek, használva a piac előtti és a Rákóczi téri buszmegállót. Az Erzsébet királyné útja a Fő tér irányában egyirányúvá vált.

A Rákóczi tér új útburkolati jeleinek felfestésével újra megindulhat a forgalom a Bem utcán – ezzel már a végleges forgalmi rend lép életbe a területen. Az Erzsébet királyné útja a Fő tér irányába egyirányúvá vált a Galamb utcától, és menetirány szerinti bal oldalán fizetős parkolóhelyeket alakítottak ki. A Jókai utcából gépkocsival érkezők is csak a Fő tér felé kanyarodhatnak. A változással az Unterberger utca eredeti forgalmi iránya is visszaáll hétfőtől: ezentúl ismét a Bem utcáról a Rákóczi utca felé lesz egyirányú, egészen a piac bejáratáig, ahol továbbra is megmarad a kétirányú forgalom.

Az Arany János utcai csatlakozás megépítését követően a Rákóczi utca kétirányúvá válik, erre várhatóan november első felében kerülhet sor. Ugyanekkor vehetik birtokba az autósok a Rákóczi és Lovassy utcák közötti átkötő szakaszt is.

A piac területén is jól haladnak a főtér-projekt második ütemének munkálatai: a sétány és az árusítóhelyek nagy részén a díszburkolat már elkészült, és hamarosan kezdik a fedett rész építményének kivitelezését is.

Nézze meg galériánkat!

Mint ismeretes: Keszthely városa csaknem 540 millió forint európai uniós támogatást nyert a belváros rehabilitációjának második ütemére. A beruházás elemei az első munkafázis eredményeire épülnek, összefüggő fejlesztést téve lehetővé. Tartalmazza a projekt a gyalogos sétány kiépítését a piacon át az Arany János utcáig, a piac építészeti átalakítását, a Széchenyi utca megújítását és a sétálóutca északi részének rendezését homlokzat-felújítással és útépítéssel.

Az ezzel kapcsolatos legfrissebb információkat (híreket, fotókat) megtalálják a projekt honlapján, a belvaros.keszthely.hu oldalon.