Ismét Pénzügyi Nyári Egyetem

2022. augusztus 20. (szombat)

Ismét Pénzügyi Nyári Egyetem Keszthelyen. 26-szorra rendezték meg a határon túli magyar anyanyelvű hallgatóknak szóló rendezvényt. Ismert szakemberek előadásait hallgathatták meg, de kikapcsolódásra is volt lehetőségük a résztvevőknek.

Bankárképző szimulációt próbálhattak ki a Pénzügyi Nyári Egyetem hallgatói pénteken. A pénzügyi alapozó kurzusokon határon túli magyar egyetemisták vehetnek részt. A programot több mint két évtizede rendezik meg, a visszatérő hallgatók mellett mindig vannak újak is. Bugár Anna Kolozsvárról érkezett Keszthelyre.

„Én vagyok itt egyébként a legfiatalabb, én csak az első évet végeztem el pénzügy szakon. Úgyhogy itt még nekem nagyon sok minden nagyon új. Igazából azért jelentkeztem erre a nyári egyetemre, mert elsősorban nagyon kíváncsi voltam az előadókra. Tehát említették, hogy Szász János tanár úr, meg Bot Péter Ákos, aki a Nemzeti Banknak volt az elnöke. Mindig is érdekeltek az ilyen pénzügyisebb dolgok, ezért is választottam ezt a szakot.”

A Pénzügyi Nyári Egyetem a Széchenyi István Szakkollégium szervezésében valósul meg minden évben. A szerdán kezdődött programon szó esett többek között a bankrendszerek felépítéséről, szabályozásáról, a banki kockázatról, mérleg – és likviditásmenedzsmentről. Gyakorlati kurzusokat is szerveztek az érdeklődőknek.

„Ez már a 26-dik, tehát ez egy hosszú múlttal rendelkező program. Arról be kell számolnunk, hogy a Covid miatt kicsit megcsappant a jelentkező szám, de idén is egy ilyen jó erős bázis érkezett. Ugye határon túli magyar egyetemistáknak szól és itt van számukra lehetőség, hogy találkozzanak hazai híresebb közgazdászokkal, tanárokkal és rengeteg színes programmal tudtuk az idei eseményt is megvalósítani.” – mondta el Rajka László szervező.

A legtöbb hallgató Erdélyből, Székelyudvarhelyről és Kolozsvárról érkezett idén. A Pénzügyi Nyári Egyetem résztvevői vasárnap utaznak haza.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9481-ismet-penzugyi-nyari-egyetem