Ismét uniós női ökölvívó bajnokság Keszthelyen

2013. június 24. (hétfő)

Huszonhárom ország csaknem 300 ökölvívója méri össze erejét Keszthelyen az Európai Unió elit, ifjúsági és junior női bajnokságán.

Az Európai Ökölvívó Konföderáció (EUBC) égisze alatt sorra kerülő viadal hétfőn kezdődik és jövő vasárnapig tart. A keszthelyi Hotel Helikon Sport és Konferencia Szálloda 2010 után másodszor ad otthont az uniós bajnokságnak. A magyar csapat 33 versenyzővel vesz részt az eseményen.

„Huszonhárom ország majd 300 résztvevőjével Európa legnagyobb sportági női versenyét rendezhetjük meg idén. Elég erős junior és ifjúsági csapatunk van, míg a felnőttek küzdelmeinek igen tapasztalt kerettel vágunk neki” – mondta el a hétfői felvezető sajtótájékoztatón Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.
A sportvezető kiemelte, mivel idén elmarad a női Európa-bajnokság a rendezést elnyert franciák visszalépése miatt, a kontinens számára a keszthelyi torna jelenti a főpróbát az őszi világbajnokság előtt.

Kovács László szövetségi kapitány hozzátette, mind a junior, mind az ifjúsági válogatott keretében három-négy éremesélyes van, míg a felnőtt mezőnyben a 75 kilogrammos Nagy Tímeára érdemes odafigyelni.

Három éve Nagy Bianka és Kovács Mária nyert bajnoki címet a magyar közönség előtt.

(forrás: MTI)