Isten veled Bubla Zoltán!

2023. november 17. (péntek)
KesztHelyi identitás

Nagy tömeg búcsúzott el az októberben elhunyt Bubla Zoltántól. A Szent Miklós temetőben családja mellett barátai, munkatársai, tisztelői rótták le kegyeletüket. Bubla Zoltán szeretett és köztiszteletben álló szakember volt. Munkájának számos lenyomata van Keszthelyen, ahol 1973 óta aktív részese volt a közéletnek.

Tömegével érkeztek a csokrok, koszorúk Bubla Zoltán ravatalához. A sokak által szeretett, köztiszteletben álló turisztikai szakember és építész Szentesen látta meg a napvilágot lelkipásztor édesapja és védőnő édesanyja első szülött gyermekeként, öt testvére volt. 1973-as diplomázáskor kötött házasságot keszthelyi feleségével. Egy lányuk született, aki szintén az építész hivatást választotta. Több mint 10 éve nézett szembe elsőször a betegséggel, a család szeretete segítette felépülését. 2023. májusában műtötték, októberben 10-én unokája születését már nem élhette meg.

„Élete, példája, munkája, embersége nyomot hagyott nem csak kisebb-nagyobb családja, de városunk, térségünk életében, ahol annyi épület őrzi emlékét. A hogyan a Szeghalmy Bálint Református Egyházi Alapítvány, aminek éveken keresztül tagja, hűséges segítője volt” – mondta Zichy Emőke református lelkész.

Bubla Zoltán több, mint húsz évet dolgozott Keszthelyen a műszaki igazgatásban, városi főmérnök-főépítész is volt. Közben magántervezőként számos épületet tervezett meg. A Keszthelyi Turisztikai Egyesület és a Keszthely Térségi Vállalkozók Klubja Egyesület elnöke is volt. Olyan kezdeményezések részese volt, mint a Verkli Fesztivál és a Civil Karácsony. Szalóky Jenővel ő volt a szellemi atyja a nyugat-balatoni turisztikai szemléletnek.

A Vállalkozói Klub képviseletében Farkas Dezső búcsúzott. Azt mondta, Zoltán kitűnő szervező és vezető egyéniség volt, akire mindenben számítani lehetett. Munkatársaival és klubtársaival is mindig a szívéjes kapcsolatra törekedett. Egy igazán nagylelkű és melegszívű barátot veszítettek el:  „Megtanultad, amit meg lehet, megalkottad, amire képes vagy és visszaadtál mindent, amit kaptál. Munkáid, amiket az építészettel alkottál örökre a miénk maradnak.  Teremtőd előtt és lelkek ismeretlen nyelvén csak azt mondanád: Uram, befejeztem földi életpályámat és azt hiszem, megtettem a kötelességemet. Isten veled Zoltán!”  

Bubla Zoltán munkáját országos, térségi és városi kitüntetésekkel ismerték el. Építészeti tevékenységét Alpár Ignác-díjjal, közéleti munkáját többek közt Keszthely Városáért kitüntetéssel ismerték el. Bubla Zoltán 74 éves volt.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek