IT biztonsági tippek nyárra

2023. július 21. (péntek)
KesztHelyi identitás

Biztonságos internethasználat az utazós napokon

A Nemzeti Kibervédelem Intézet nyaralási tanácsai segítségével megismerhetjük, hogy mire figyeljünk utazás és nyaralás során, amikor kifejezetten hasznosnak bizonyul, ha hozzáférünk az internethez, legyen szó akár útvonaltervezésről, böngészésről vagy szeretteink eléréséről. Legyünk bármennyire is kitettek az utazás feltételeinek, mindig érdemes a biztonságos internethasználatra törekedni.

További információ:

Otthoni hálozat biztonság nyáron is

A jó idő berobbanásával sokan már tervezgetik a nyári vakáció programjait. Ahhoz, hogy a szabadságunk a lehető legkellemesebben teljen, megfelelően előkészülünk az útra. Például összepakoljuk a ruháinkat, feltöltjük az eszközeinket, megtervezzük a látnivalókat. Az indulás előtt azonban a legfontosabb, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy otthonunkat megfelelő körülmények között hagyjuk magunk mögött. Ahogyan a riasztót is élesítjük és az ajtót is bezárjuk, digitális értékeinket is tartsuk biztonságban az otthoni hálózatunk védelmével! A Nemzeti Kibervédelmi Intézet nyaralási tanácsai segítségével megismerhetjük, hogy mire figyeljünk, ha hosszabb utazásra készülünk.

További információ:

A nyaralás szóljon a pihenésről! Ne használjuk közben a munkahelyi eszközeinket!

Biztosan mi is ismerünk (vagy mi magunk is közéjük tartozunk) olyan embereket, akik a munkahelyi pozíciójuk, munkakörük vagy egész egyszerűen habitusuk miatt nem tudják elszakítani magukat munkahelyüktől a nyaralás során sem. Azonban érdemes átgondolni, amennyiben ebben a cipőben járunk, milyen kockázatokat, illetve felelősséget vállalunk ezzel magunkra.

További információ:

Forrás: https://kiberpajzs.hu/