Január 6-a a három királyok ünnepe

2023. január 6. (péntek)

A három királyjárást elevenítették fel idén a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Keszthelyi Csoportja és a Keszthelyi Nemzeti Kör Egyesület.

A közös találkozón a Betlehembe látogató három király, Gáspár, Menyhért és Boldizsár történetét játszották el a tagok egymásnak. Őket is a csillag vezette a Kisjézushoz. A vidám eseményen közösen megtanultak egy éneket Töttő Vilmossal. Ezt a dalt is beleszőtték a játékba. A találkozó célja a közösségformálás, valamint az, hogy közösen zárják le a karácsonyi időszakot.

„Nagyon fontos ez számunkra. Ugye egy az, hogy a közösségépítés az mindig is nagyon fontos volt. Ugye mi nem hagyományt ápolunk, mert nem betegről van szó, hanem próbáljuk megélni a hagyományokat a mindennapokban. Hogy most vízkereszt van, próbálunk aszerint élni, hogy a Jó Istent vártuk eddig ugye, hogy megszülessen a Kisjézus, most megkeresztelkedett, mi is keresztények vagyunk és éljük a hitünket a mindennapokban.” – osztotta meg Krupláné Nagy Ágnes a KÉSZ Keszthelyi Csoportjának elnöke.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9936-januar-6a-a-harom-kiralyok-unnepe

Képek