Január a türelmi hónap – parkolás

2018. január 14. (vasárnap)

Azok számára, akik éves bérlettel parkolnak Keszthelyen, január a türelmi hónap az idei jogosultság megváltására. Még több, mint két hét áll tehát rendelkezésre ahhoz, hogy ezeket beszerezzék mindazok, akiknek szükségük van rá. Az éves bérletek árai nem változtak.
Minden úton lévő autó egyszer célba ér és a sorfőrje leparkol. Az otthoni garázs kivételével jobb, ha máshol figyelmesek vagyunk, ennek van-e költsége. A fizetős övezetekben a fenntartó jól látható táblákon jelzi ezt, de az út mellé kihelyezett parkolóautomata is jelzésértékű. Keszthelyen a VÜZ Nonprofit Kft. látja el a parkolással kapcsolatos feladatokat és az autósok számára egy színes térképpel is rendelkezésre állnak, ami irodájukban is megtalálható. Jantász Ferenc Parkolási és Piac részlegvezető elmondta: az autósok egyre nagyobb számban érkeznek kiváltani az idei parkolási bérletüket.

„2018. januárjától ismételten megkezdtük a parkolási bérletek kiadását. Tudni kell a tavalyi éves bérletekről, hogy azok minden esetben január 31-ig le fognak járni. Ezért kérjük az ügyfeleket, hogy mindenki legkésőbb eddig az időpontig a bérlethosszabbítás miatt érkezzen be hozzánk a piactéri ügyfélszolgálatunkra. A bérletek kiadásához – éves bérletekre gondolok – szükséges lesz mindenképpen egy adóigazolást kérni Keszthely város önkormányzatának adóosztályától. Illetve szükséges lesz hozzá a forgalmi engedély és a lakcímkártya is egyaránt.” – mondta el Jantász Ferenc, a VÜZ Nonprofit Kft. Parkolási és Piac részlegvezetője.

Az éves bérletek színe jelzi a zónákat illetve azt a jogosultságot, amit az adott gépjárműre megváltott a tulajdonosa. Az éves bérletek árai nem változtak. A helyi képviselő-testület évek óta nem emeli a díjakat, így a parkolás végeredményben minden évben egyre kevesebbe kerül.

Jantász Ferenc elmondta még: „2018-ban nem változtak sem a parkolási díjak, sem a parkolási bérletek árai. Ahogyan a korábbi években is megszokhatták az ügyfelek, 6800 Ft-ért váltható Keszthely város díjköteles parkolóira egy éves parkolási bérlet, ami következő év január 31-ig érvényes lesz. Aki Keszthelyen dolgozik vagy Keszthelyen iskolába jár, iskolalátogatási vagy a munkáltatói igazolás bemutatásával 13000 Ft-ért válthat egy ugyanilyen éves bérletet.”

Az autósok egymásnak adják a kilincset a piactéren található parkolási irodában. A kimutatások szerint évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy éves bérletet váltanak. Így egyrészt jóval egyszerűbb a parkolás, másrészt jóval kedvezőbb áron vehetik igénybe a szolgáltatást.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8474/parkolas-januar-a-turelmi-honap/