Játszótér a belváros szívében

2018. augusztus 10. (péntek)

A kisgyerekes családoknak kínál programot a Goldmark Ház udvarán megnyílt játszóudvar. A belvárosi Kereskedők Egyesületének tagjai a Keszthely Street Festivalhoz kapcsolódóan nyitották meg a játszóteret, amely augusztus végéig várja a kicsiket. Az ötletgazdák szeretnének hagyományt teremteni ezzel, így a következő években egész nyáron nyitva tartana a játszótér.
Vidáman csúszdáznak a gyerekek a belváros új játszóudvarában. A sétálóutca közepén, a Goldmark Ház udvarában kapott helyet egy minijátszótér a Belvárosi Kereskedők Egyesületének jóvoltából. A kezdeményezés célja, hogy az ide érkező vendégek, és a környéken lakók egy városi séta alkalmával is találjanak megfelelő helyet, ahol az apróságok eltölthetik az idejüket.

„A belvárosi kereskedők és még sok más ember ehhez az ötlethez hozzájárulva társadalmi munkában és szabadidejében segített ezt a lehetőséget, ezt az attrakciót létrehozni. Azt a célt szolgálja, hogy a belvárosban sétáló turisták kicsi gyermekei, illetve az itt élő polgárok kisgyermekeinek legyen egy olyan lehetőség, amikor egy picit lepihen, amikor vásárlás, séta közben az árnyékba egy picit behúzódik.” – mondta Herold János önkormányzati képviselő, a Belvárosi Kereskedők Egyesületének tagja.

A Vörösmarty utcai óvoda játékaival rendezték be az udvart. Az óvodát ugyanis felújítják, erre az időre kapták kölcsön a játékokat. Egyelőre augusztus végéig tart nyitva a játszóudvar, Herold János szerint azonban jövőre már nyár elejétől várja a kicsiket. A következő szezonra igyekeznek saját játékokat is beszerezni, de felajánlásokat is szívesen fogadnak.Több család már birtokba is vette a játszóudvart, amely természetesen ingyenesen várja az érkezőket. A Goldmark Ház udvarának bejárata előtt négy nyelvű tábla is figyelmezteti a sétálókat, hogy itt megpihenhetnek, míg a gyerekek a homokozóban vagy a csúszdán játszanak.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8999/jatszoter-a-belvaros-sziveben/