Jelentős fejlesztés előtt áll a keszthelyi VSZK

2010. május 30. (vasárnap)

Májusi soros ülésén tárgyalta Keszthely város képviselőtestülete a Vendéglátó, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakképző Iskola és Kollégium részletes beszámolóját az elmúlt három éves munkáról. Hamarosan az elmúlt évek legnagyobb beruházása kezdődik meg az intézményben, uniós támogatással.

Az intézmény 45 éves múltra tekint vissza: ekkor indult meg az új típusú vendéglátóipari képzés a Balaton partján a szakemberhiány pótlására. A képzés iránti igény, a növekvő tanulólétszám indokolttá tette egy modern, kollégiummal rendelkező iskola építését Keszthelyen.

Az elmúlt évtizedek során biztosított minőségi képzéseivel az iskola komoly rangot vívott ki magának mind szűkebb környezetében, mind a tágabb régióban. Mivel Keszthely és a térség életében kiemelkedő fontosságú az idegenforgalom és a vendéglátás, a városban és környékén mindig nagy igény lesz képzett, szakmájukat ismerő és szerető emberekre.

Fennállásának évei alatt számos sikerrel büszkélkedhet az intézmény, tanulmányi és szakmai versenyeken egyaránt kitűnő eredményeket érnek el tanulói. Külföldi szakiskolákkal kialakított cserekapcsolatok során a diákoknak lehetősége van az országhatáron túli tapasztalatszerzésre is, mely a mai világban különösen fontos lehet.

A közeljövőben az iskola és a kollégium épülete jelentős megújuláson megy keresztül egy több mint kétszázmillió forintos beruházás keretében, melynek nagy részét pályázati támogatással valósítja meg a fenntartó önkormányzat. A Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán 189 millió forintot nyert a város a projektre. Az infrastrukturális fejlesztések eredményeképpen még színvonalasabb körülmények között folyhat majd az oktatás.