Jelmezes idősek az új rendezvényteremben

2019. március 1. (péntek)

Lovag, rab, bolondos nővér. Ilyen és ehhez hasonló jelmezeket öltöttek a keszthelyi Idősek Otthona lakói. Az intézményben farsangi mulatságot rendeztek a frissen felújított épületrészben. A vadonatúj rendezvénytermet ezzel a programmal avatták fel és ezután is itt kívánják megrendezni a közösségi eseményeket.
Nagy volt az izgalom és az öröm Keszthelyen az Idősek Otthonában. Tombolahúzással kezdődött el a lakók farsangi mulatsága. Régi hagyomány már, hogy ők is télűző ünnepséget tartanak, melyekről nem hiányozhat a jókedv és a mókázás. Többen öltöttek ötletes jelmezeket is a programra, melyet nagy izgalommal vártak már napok óta.

„Lovagnak öltöztem be és a mai rendezvény jó lesz és szép lesz.” – fogalmazott Nyers Kristóf.

„Nagyon örülök neki, hogy ilyen rendezvények vannak ebbe az otthonba és szeretek itt lenni.” – mondta el Hegedüs Ferencné.

Hasonlóan vélekedett a programról Sipos Zoltánné is: „Nagyon jók az ilyen rendezvények, mert kicsit kikapcsolódunk és más, mint a hétköznapok.”

Az eseményt lázas készülődés előzte meg. A frissen felújított épületrészt a farsangra jellemző vidám, színes kellékekkel díszítették. A vadonatúj rendezvényterem mindenki tetszését elnyerte. Az intézmény vezetősége szerint már régóta szükségesnek tartották, hogy egy ilyen helyiséggel is bővüljön az Otthon.

„Két irodából csináltunk egy nagy rendezvénytermet, aminek azért örülünk, mert ha most is körbenéznek, akkor látják, hogy nagyon sokan elfogadták a meghívásunkat, nem csak a lakóink, hanem a vendégeink is itt vannak és így legalább akkor nyugodtan elférünk, tehát kényelmesebben elférünk, mint eddig, ahol az idősek klubjában tartottuk, és ott azért elég szűkösen voltunk. Úgyhogy én nagyon örülök, hogy sikerült megcsinálni, önerőből sikerült megcsinálnunk, a kollégáim segítségével és lehetőleg, most úgy tűnik, hogy akkor mindenféle rendezvényünket akkor itt tudunk tartani.” – ismertette Királyné Domaházi Csilla intézményvezető.

A mulatságra meghívást kapott Keszthely Város Idősügyi Tanácsa is. Mint Nagy Bálint a Tanács elnöke, Keszthely város alpolgármestere elmondta, nagyon fontos intézménye a településnek az Idősek Otthona. Az ott zajló munka színvonalas, melyet a dolgozóknak köszönhetnek.

„Azt gondolom, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy az itt lévő embereknek a hétköznapjait, azt minél jobbá tegyék. Az elmúlt hetekben volt lehetőségünk átadni itt ebben az épület ezen szárnyában egy teljesen megújított konyhát, most a mellette lévő klubhelyiséget tudtuk átadni és most ezzel a mai farsangi mulatsággal föl is avatjuk ezt a helyet, úgyhogy én bízom benne, hogy ez a helyiség is segíti az itt élő embereknek a hétköznapjaiknak a boldogabbá tételét.” – fogalmazott az alpolgármester.

Az elnök hozzátette, jó kapcsolatot ápolnak az Idősek Otthona vezetőségével, így a felmerülő igényekről gyorsan értesülnek. Ez is segíti őket abban, hogy minél előbb megtegyék a szükséges fejlesztéseket az intézményben.

Az idősek farsangi mulatságáról természetesen a fánk sem hiányozhatott. Az ápolók segítségével mindenki megkóstolhatta a népszerű süteményt.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5804-jelmezes-idosek-az-uj-rendezvenyteremben?fbclid=IwAR07nQEkgKA7GhTdgu4Ot8NYbJxz3gF4rBIoBOJ-s4p4WuE3FR0JlNy9rM8