Jó érzés, hogy mi itthon vagyunk

2024. február 13. (kedd)

Jótékonysági vacsoraestet szerveztek Natalia Lvovna javára. A rákkal diagnosztizált orosz művésznő Magyarországon nem jogosult ingyenes orvosi ellátásra. Barátaik összefogásának köszönhetően az első kezelési költségekre már majdnem összegyűlt a pénz. Natalia és férje Kosztya úgy érzik, hogy Keszthely közösségének részévé váltak.

Festmények, szobrok, fotók, grafikák, utalványok. Mindet a jótékonysági vacsoraestre ajánlották fel. Neves helyi és külföldi művészek, illetve a kedvezményezett Natalia és férje, Kosztya alkotásai is gazdagították a kollekciót. A Halászcsárda az est bevételének egy részét is a művészházaspárnak ajánlotta fel. Keszthelyről és térségéből sokan megmozdultak, hogy segítsenek.

„Életet kell menteni, így a saját munkáim közül én is felajánlottam egy munkát, ami hála Istennek kalapács alá is került és el is kélt. Pont azért vagyunk ma itt a gyerekekkel, hogy mindenkit arra bíztassunk a továbbiakban is, hogy mentsünk életet, szeressük őket, mert ők Keszthely részei és Magyarország részei is” – nyilatkozta Mészáros Annarózsa. 

Natalia Lvovna és Konstantin Kashin 2015 óta él Keszthelyen. Aktív részesei a város kulturális életének. Natalianak emlő- és nyirokmirigy daganata van. Hiába élnek több éve hazánkban, nem kapták meg a letelepedési engedélyt, ezért nem jogosultak ingyenes orvosi ellátásra. Balogh-Kovács Bea, Tóth-Kiss Hajnalka és Szabó-Siklódi Lia szervezte a gyűjtést és a vacsoraestet.

„Én azt gondolom, hogy ez egy felhívás, hogy figyeljünk oda ezekre az emberekre is, hiszen Keszthely kulturális életében nagy szerepet játszanak, akár fotózással, akár kiállításokkal. Azt gondolom, ha ők szeretik Magyarországot és már tíz éve azért küzdenek, hogy a letelepedési engedélyt megkaphassák, akkor úgy gondolom, hogy segíteni kell nekik ebben” – mondta televíziónknak Szabó-Siklódi Lia.   

Natalia elmondta, nagyon megijedt, amikor kiderült, hogy beteg. Hálás a keszthelyi orvosoknak, hogy gondoskodtak arról, hogy a lehető leghamarabb elkezdődjön a kezelés. Nagyon jól esik neki a támogatás, amit a barátaiktól és a várostól kapnak. Úgy fogalmazott: jó volt azt érezni, hogy mi itt itthon vagyunk.

Nagy érdeklődéssel fordultunk a város és a lakók felé, nagyon nyitottak és érdeklődők voltunk és valószínűleg ezért alakult úgy, hogy ilyen sok barátunk lett. Így válhattunk részeseivé a város, illetve az ország közösségnek – nyilatkozta Natalia.

Az első kezelésekhez és gyógyszerekhez 8,5 millió forint kell, amiből 6 milliót már az est előtt összegyűjtöttek a szervezők. A szombati programon csaknem egymillió forinttal gyarapodott a támogatás.  Az akcióval azonban később sem állnak le, hisz a műtétre is jelentős összeg kell. A Licit Natalia gyógyulásáért oldalon továbbra is zajlik az online aukció, de közvetlenül is lehet támogatni a házaspárt, illetve egy sütivásárt is terveznek.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek