Jó évet zárt a színház

2016. január 2. (szombat)

A színház működése során ebben az évben vásárolták meg a legtöbb bérletet az előadásokra – mondta el az intézmény vezetője. Csengei Ágota szerint ez annak is köszönhető, hogy a tapasztalatokat összegyűjtve egyre jobban megismerik a közönség igényét és ehhez igazítják a kínálatot.

Nagyon jól fogytak a jegyek idén a színház kínálta programokra. Nemcsak a színpadi produkciók, hanem az egyéb programok is látogatottak voltak. Volt olyan előadás is, amit az érdeklődés miatt meg kellett vásárolni még egy napra.

Az egyik legjobb és legkulturáltabb kikapcsolódási forma a színház. Nyáron a szabadtéri rendezvények töltik be ezt a szerepet. A közönség kiszolgálásához sok ember és technika szükséges. A színház tizenhárom éves fennállása óta nem újult meg az infrastruktúra, ehhez pénzre lenne szükség. Sok helyszínen dolgoznak az intézmény munkatársai, a vezető szerint kevesen vannak a feladathoz képest. Ennek ellenére idén már harmadik alkalommal nyerték el a családbarát munkahely címet.

Csengei Ágota, a Balaton Színház igazgatója elmondta: a színház a jövő évre is hasonló programokat tervez, mint amikkel idén is találkozhatott a közönség. Csupán egy rendezvény lóg ki a sorból: idén tavasszal Helikoni Ünnepségek lesznek.

A színház januárban vette át a “minősített közművelődési intézmény” címet, amire először pályáztak. A minősítés magasra tette a lécet, ennek megfelelően még színvonalasabban kell dolgozniuk. A ranglétrán nincs megállás, a jövőben még előkelőbb címre pályáznak.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)