Jó hangulat, hangos durranások – ilyen volt a keszthelyi szilveszter

2024. január 2. (kedd)
KesztHelyi identitás

Hangosan és nagy számban búcsúztatták az óévet Keszthelyen. Fénytánc, gólyalábasok, dj-k és énekesek szórakoztatták a közönséget. A Fő téren és a város más pontjain is rengeteg tűzijátékot durrantottak el.

A keszthelyi szilveszterre az enyhe idő és a hangulat sokakat csábított.

„Jól érezzük magunkat. Jók a borok, jók a piák, jók a lányok. Ennyi!” – foglalta össze Varga Szabolcs.

Nagy volt a forgalom a bódéknál, kelendőek volt az ételek, de elsősorban bor, pezsgő és más alkoholos italok fokozták a hangulatot. Nemcsak a belváros, hanem a szilveszterezők is fényárban úsztak: világító és villogó fejdíszek, ünnepi kellékek tarkították az embereket. Keszthelyiek, környékbeliek és távolabbról érkezők is döntöttek úgy, hogy itt búcsúztatják az óévet.

Urbanics Márton: „Én Keszthelyen születtem, nekünk mindent megért, hogy ide jöttünk. Azt gondolom, hogy a program is kiváló, nyilván az, hogy a családommal tölthetem, az mindennél többet ér.”

„Tesóm is sokáig fenn maradt, barátomék is itt voltak, úgyhogy  nagyon jól éreztem én magam” – tette hozzá Urbanics Dániel. 

A pirotechnikai eszközök széles tárházát vonultatták fel az ünneplők. Sikoly, katyusa, pillangó, római gyertya és sok más típus is eldurrant a belvárosban. Központi tűzijáték nem volt, maguk a szilveszterezők gondoskodtak a látványos fényjátékról. A szilveszteri zajkeltéssel eredetileg az ártó, gonosz szellemeket űzték el. Régen dudával, ostorral, kolomppal hangoskodtak, most pedig dudákkal, kürtökkel és tűzijátékkal.

A legtöbben bizakodók a 2024-es évvel kapcsolatban. Így van ezzel Tüttő Csaba is: „Ugyanilyen jót, mint a tavalyi, mert nem volt semmi problémám most már a múlt évvel”

A szilveszterrel véget értek a forgatag programjai, de az árusok egészen január 9-ig még kinn lesznek a Fő téren.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek