Jó nyári szezont zárt Keszthely

2021. október 18. (hétfő)

A járvány ellenére is sikeres volt a keszthelyi szezon – hangzott el a tegnapi értékelőn a Polgármesteri Hivatalban. Laczkó Mária, a VÜZ Kft. ügyvezetője beszámolt az elvégezett munkáról, kiemelte az eredményeket, de szólt a hiányosságokról és a további feladatokról is. Andor László, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, közbiztonsági szempontból is kiemelkedően jó volt a nyár Keszthelyen.

Az idei szezon a járványügyi szabályozások és a nyár eleji hűvös idő miatt is nehezen indult. Júniusban azonban már nyithattak a strandok, az idén 2,5x többen látogatták a fürdőhelyeket az előző év azonos hónapjához képest. Keszthelyen számos beruházás készült el. Így például a városi strandon megújult a kabinház és több szociális helyiség, feltöltötték a terület középső részét és vízi kalandparkot valamint napozóstéget telepítettek. A Libás strandon új öltözőket és értékmegőrzőt hoztak létre, mosdókat újítottak fel. A Helikon strandon a fogadóépületet építették át, de megoldották a csapadékvíz-elvezetést és szociális blokkokat is felújítottak.

„Nehéz volt mindenkinek főleg a nyár eleje, a szezon eleje vagy az előszezon, ha úgy tetszik, de azt gondolom, hogy a szezon után, látva a számokat, visszajelzéseket megfigyelve, tapasztalatokat hallva azt tudom mondani, hogy egy jó szezont zártunk. A tavalyi nyári főszezon is nagyon jól sikerült, az idei szezon – az eddigi elmondások alapján – talán még inkább überelte a tavalyi évet is, tehát azt gondolom, hogy konkrétan magára a szezonra nem lehet panasz. Azt gondolom, hogy mindig tudunk fejlődni, mindig kell újabb és újabb célokat kitűzni magunk elé, ezt akkor tudjuk megtenni valóban jól és eredményesen, ha az eredményeket értékeljük és ez alapján tűzzük ki majd például a jövő évi, ’22-es célokat is.” – tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Keszthely polgármestere és a képviselőtestület tagjai szerdán kora délután hallgatták meg a VÜZ Kft. ügyvezetőjének beszámolóját. Laczkó Mária kifejtette, a GESZ beolvadásával sikerült újrastrukturálni a szervezet munkáját, bár hozzátette, ez nem volt könnyű feladat. Elmondta, az év elején nagyon sok rendezetlen közterület volt a városban, ezeket a nyár közepére sikerült felszámolni. Szó esett a parkolókról is, itt a beszámoló szerint a járvány miatt mintegy 20 millió forintos bevételtől esett el a város. Andor László, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője közbiztonsági szempontból elemezte a szezont és az egyenruhások munkáját.

„Közel 24%-kal csökkentettük azokat a vagyon elleni bűncselekményeket, amelyek a nyári turisztikai szezonális bűncselekményi időszakhoz köthetők. Ezen belül kiemelt cél volt az is, hogy azokat a közterületi jogsértéseket, amelyek a korábbi években jobban jellemző volt a nyári turisztikai szezonra, azokat csökkentsük. Ezt is sikerült. Ezzel párhuzamosan azt a felderítő eredményességi tevékenységet, amely a bűncselekmények elkövetőinek a felderítéséhez kötődik, ezt sikerült növelni.” – emelte ki a kapitányságvezető.

A rendőrség nyári feladatai közé tartozott a rendezvények biztosítása is, ez mintegy 140 eseményt jelentett a térségben. A kapitányság a baleset- és bűnmegelőzési feladatokban is kiemelt sikereket ért el az idén. Ebben a szezonban Zala megye elnökölte a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottságot, ebben is sok feladatot vállalt a keszthelyi kapitányság.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8511-jo-nyari-szezont-zart-keszthely