Jó példa a keszthelyi helyi termék bolt

2014. március 21. (péntek)

A keszthelyi Tulipán Helyi Termék és Magyar Áruk Boltja bemutatkozott a Nyugat-dunántúli régió termelőinek. A másfél éve megnyílt üzlet mára sikeres, hiszen a vásárlók mellett a beszállítók is egyre többen vannak, akik magas minőségű kézműves termékekkel jelennek meg a helyi termék boltban. A szakmai találkozóra és tapasztalatcserére egy osztrák-magyar határon átnyúló program keretében nyílt lehetőség.

A keszthelyi Tulipán Helyi Termelők és Magyar Áruk Boltjának tulajdonosa, Kiss László Tibor egy szakmai találkozó keretében mutatta be a másfél éve megnyitott üzletet. A termelők Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből érkeztek, hogy megismerkedjenek a keszthelyi példával, hogy érdemes egy ilyen üzletet nyitni.

A lekvárok, kolbászok, tejtermékek, friss pékáruk és a különféle kézműves termékek mind 40 kilométeres körzetből érkeznek az üzletbe. A beszállítók száma és a termékek minősége is nőtt a nyitás óta, mely azt jelzi, hogy jó irányba halad ez a kezdeményezés.

A Keszthelyen rendezett szakmai találkozó egy osztrák-magyar határon átnyúló program keretében valósult meg, melynek célja az, hogy az osztrák tapasztalatokat ültessék át a Nyugat-Dunántúlra. De természetesen a keszthelyi példa is sokak számára hasznos ismereteket adhat.

A program szervezői és a keszthelyi helyi termék bolt tulajdonosai is azt a célt szeretnék elérni, hogy a családok, gyermekek megismerjék a háztáji termesztést, melyet annak idején nagyszüleink folytattak és minden szükséges élelmiszert elő tudtak állítani maguknak.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)