Jó ütemben halad a Balaton-parti beruházás

2014. május 29. (csütörtök)

Látványosan nő az új sétányszakaszok hossza, és a felépítmények kivitelezése is hamarosan elkezdődik a keszthelyi Balaton-parton, ahol az önkormányzat háromszázötvenmillió forintos beruházást valósít meg uniós támogatás segítségével.

A nyári időjárás sokakat csalogat ki a Balaton-partra, és a május elsejei szezonnyitást követően turisták is egyre többen érkeznek a városba. A beruházás eredményei napról napra látványosabbak a Balaton-parton. Az elkészült és a még hátralévő munkákat Ruzsics Ferenc polgármester sorolta.
– Elsőként a pavilonsor és a strandbejárat előtti sétányszakasz térburkolása készült el, még áprilisban. A hagyományos május elsejei évadnyitó ünnepségre ezt már mindenképpen szerettük volna készen látni. Mostanra új burkolatot kapott a vasúti átjáró és a Borbás Vince sétány közötti terület, valamint nagyrészt az Erzsébet királyné sétány vegyes forgalmú útszakasza is. A vasút melletti parkolóhelyek kialakítása is megtörtént, azt már birtokba is vehették az autósok. Emellett a parti sétányt és a kerékpárutat összekötő, KJAVSE kikötő melletti szakasz térburkolása és a közvilágítás kialakítása is készen van, ide a kandeláberek hamarosan érkeznek.

Nézze meg galériánkat!

A polgármester elmondta: a két sétány közötti területen a vízi játszótér alapjai látszanak, mely igazán különleges eleme lesz a keszthelyi Balaton-partnak. A gyermekek három korcsoportja számára is használható, interaktív elemekből kialakított játékparkban a kicsik szórakoztató formában, aktívan szerezhetnek ismereteket különböző érdekes fizikai jelenségekről. A területhez tartozó közművezetékeket már lefektették, a medence és a dobogó alapozása kész, és a süllyesztett vízgépház szerkezetei is elkészültek.
Hamarosan megkezdődik az információs pont épületének felállítása, a skate park kialakítása, valamint az érzékek kertje és egyéb zöldterületek kertészeti munkái.

– Nyár végéig várhatóan minden projektelem elkészül, addig is odafigyelünk rá, hogy a munkák a lehető legkevésbé zavarják a hozzánk érkező vendégeket és a helyi lakosokat – hangsúlyozta Ruzsics Ferenc.