Jobb adni – Asbóthos diákok jótékonysági akciója

2012. december 18. (kedd)

Az Asbóth Szakközépiskola diákjai karácsony közeledtével jótékonysági akciót kezdeményeztek. A céljuk az volt, hogy a maguk módján segítsenek ott és abban, ahol és amiben ők maguk tudnak.

A diákönkormányzat szervezésében játékgyűjtésbe kezdtek. Az osztályok versenyeztek, így sikerült egy kisteherautónyi használt, de jó minőségű játékot összegyűjteniük. Ezt a diákok karácsonyi csomagokba rendezték, melyhez a saját pénzükből, körülbelül 150 kg banánt és narancsot is vásároltak. A Keszthelyen lévő 27 óvodai csoport mindegyikébe szép ajándékcsomaggal érkeztek hétfő és kedden délelőtt, az iskola szállítójárművei segítségével. A kisgyerekek műsorral várták őket, majd együtt játszottak és beszélgettek egy kicsit a csoportszobákban.

– Az iskola vezetőjeként büszkeséggel tölt el a diákjaink hozzáállása, jószándéka, önzetlensége – mondta el Csótár Adrás igazgató. – Ez visszaigazolja azt a pedagógiai munkát, amit kollégáim a tanulóink nevelése során végeznek. Példamutatónak tartom ezt az eseményt, hiszen a mai nehéz gazdasági helyzetben a társadalom minden részének önvizsgálatot kell tartania. A lehetőségek megvizsgálása után segíteni kell azokon, akik erre rászorulnak. A diákjaink egy hetes lázas készülődése igazolta a régi szállóigét, miszerint jobb adni, mint kapni – tette hozzá Csótár András.

A képre kattintva a Monitor Magazin galériája nyílik meg (fotó: Szeiler Gábor)