Jobbkanyar a Kastély utcából

2016. június 4. (szombat)

Ismét lehet jobbra kanyarodni a Kastély utcából. A közlekedők és a városlakók igénye alapján döntött a városvezetés a forgalmi rend megváltoztatása mellett. Ezzel a keletről nyugati irányba való haladást kívánják elősegíteni Keszthelyen.

Fontos megjegyezni, hogy az autóbuszok a csomópont kialakításából adódóan továbbra is csak balra mehetnek. A forgalmas kereszteződésben fokozott figyelemmel ajánlott mind a járművezetőknek, mind a gyalogosoknak is közlekedni.

Pénteken pontosan fél 1-kor távolították el a behajtani tilos táblát a Kastély és Georgikon utca torkolatából. Mostantól jobbra is lehet kanyarodni annak, aki a kastély irányából érkezik. Ruzsics Ferenc elmondta, hogy a közlekedők és a lakók igényelték a forgalom megváltoztatását.
„Ezért is döntöttünk úgy, hogy a tavaly átadott kerékpárútnak ezt a szakaszát újraterveztetjük, és egy útkorrekcióval lehetőséget biztosítunk a jobbra kanyarodásra is. Megvártuk az Amazon rekonstrukcióját, hiszen itt az egyik sávot az építkezés ideje alatt teljesen igénybe vette a kivitelező, majd pedig azt, hogy a VÜZ Kft. a járdát is felújíthassa.” – nyilatkozta a helyszínen a polgármester.

A korábbi halszálkás parkolók helyett mostantól az úttesttel párhuzamosan állhatnak meg az autók a Georgikon utcában. Az út mentén ugyan kevesebb lett a parkolóhely, de a Nádor és a Georgikon utca között, valamint a trafó után létesített új helyeknek köszönhetően a korábbival megegyező számú parkoló lesz.

A Georgikon utcán 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van és számos tábla figyelmeztet a megváltozott forgalmi rendre. Jelen állás szerint rá lehet kanyarodni a Georgikonról a Deák Ferenc utcára. Ennek biztonságát egy tesztidőszakban vizsgálja a város. A polgármester hangsúlyozta: „Még az iskolakezdés előtt kell hogy a testület arról döntsön, hogy ezt a forgalmi rendet megtartja, vagy pedig tiltja a Deák Ferenc utcába történő bekanyarodást az iskolásaink védelme érdekében.”

A Kastély, Szalasztó, Georgikon utcai csomópont kapcsán régi kérdés a Szalasztó utca kétirányúsítása. A korábbi munkálatoknál előkészítették egy közlekedési lámpának a vezetékezését. Ruzsics Ferenc elmondta, hogy a DRV gerincvezetékének cseréje után érdemes elgondolkodni a forgalmi rend megváltoztatásán.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)