Jogszerű volt a keszthelyi kikötő eladása

2015. február 12. (csütörtök)

A keszthelyi kikötőt működtető cég eladásával kapcsolatos önkormányzati döntéshozatal törvényesen zajlott – állapította meg a megyei kormányhivatal vizsgálata. Keszthely Város Önkormányzata jogi lépéseket tesz a rágalmazók ellen.

A keszthelyi kikötőben egy vitorlázókból álló befektető társaság vásárolta meg a kikötő területén található ingatlanokat a Balatoni Hajózási Zrt.-től és hosszú távú bérleti szerződést kötött a várossal, amelynek alapján 15 éven át fizeti a terület bérleti díját. A kikötő földterülete továbbra is önkormányzati tulajdonban maradt.

Az üzletrész-értékesítés a törvényes kereteken belül történt – ezt a megyei kormányhivatal közelmúltban lezajlott vizsgálata is megállapította.

Tekintettel arra, hogy kizárólag gazdasági ügyről van szó, amely a jogszabályoknak megfelelően zajlott és a település érdekeit szolgálja, a városvezetés nem kívánja politikai vita tárgyává tenni a történteket. Az önkormányzat célja, hogy a városban az eddig folyamatos veszteséget termelő üzleti vállalkozás helyett jól működő, rentábilis kikötő és aktív vitorlás-sportélet legyen.

Keszthely Város Önkormányzata a jövőben minden szükséges jogi lépést megtesz, és eljárást kezdeményez a rágalmazókkal szemben.