Turisztikai városszemle

2009. június 19. (péntek)

Idén már a második városszemlét tartotta meg tegnap az önkormányzat. Ezúttal a strandok, valamint a belváros rendje, állapotának értékelése kapott alapos figyelmet, különös tekintettel a még szükséges tennivalók számbavételére.

– A közös véleményalkotás nagyon fontos, a célunk az, hogy mi vegyük észre idejében, s orvosoljuk a hibákat, ha még vannak – fogalmazott Pálinkás Róbert alpolgármester, a szemle vezetője. A Libás strand bejáratánál a szükségtelen, s még kevésbé esztétikus sorompót leszerelik és elviszik, néhány elszáradt fa vár még sürgős kivágásra. Ami a parkosítást illeti: szinte semmi nem hagy kívánnivalót maga után. Gondozottak a gyepek, pompáznak a virágok. Régi fényében került vissza a városi strand kőkerítésére a felújított angyalos kút. A környezethez méltó módon cserélni kell a rendezvények régről ott maradt hirdetőtábláját, s alkalmasabb helyet kell keresni annak a faháznak is, melyben hamarosan megnyílik a bűnmegelőzési iroda.

A bejáráson a képviselő-testület több tagja mellett részt vettek a polgármesteri hivatal, a Városüzemeltető Kft., a Közterület-felügyelet, a rendőrség munkatársai, továbbá szolgáltatók, civil szervezeti képviselők. Kinek-kinek akad tehát még dolga az elkövetkezendő napokban.
– A strandok tökéletesek – vélekedett Gerencsérné Szabó Zsuzsanna, a Hotel Helikon igazgatója. – A Balatonon ez a legfőbb mérce.
A Libás strand az árnyasságával, a Helikon a napimádóknak kedvezve, a városi pedig a szolgáltatások széles választékával, gazdagságával áll rendelkezésre.
– Minták lehetnek ezek a teljes Balaton-parton – jegyezte meg Vetőné Zeke Erzsébet,a Nők a Balatonért Egyesület zalai csoportjának vezetője.

(forrás, fotó: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)