Jön Keszthely legfontosabb kulturális eseménye

2023. május 12. (péntek)

Készül a város a KeszthelyFestre! 2023-ban a legfontosabb kulturális esemény lesz a településen a 4 napos rendezvény, mely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt keretén belül valósul meg. Július 6-a és 9-e között számos nagynevű fellépővel találkozhat a közönség.

Telegdy Dániel Márton, azaz T. Danny koncertjével veszi kezdetét a 2023-as KeszthelyFest a Fő téri nagyszínpadon. Olyan slágerek köthetőek a nevéhez, mint a Csak Te, a Péntek vagy a Szívtelen. Pénteken a Csík Zenekar és Presser Gábor, szombaton az Első Emelet, vasárnap pedig Szikora Róbert és az R-Go előadásán tombolhatnak a rajongók.

A programokról sajtótájékoztatón számolt be Manninger Jenő és Stadler Tímea. Elhangzott, az Európa Kulturális Fővárosa projekt egyik fő szempontja, hogy közösségeket virágoztat fel, Keszthelyen ez könnyen megvalósítható. A fesztivállal úgy tud csatlakozni a város az EKF-hez, hogy a fellépők képviselik azt a színvonalat, ami a programhoz méltó.

„Igen magas színvonalú előadók, igen sokrétű programmal szolgálják ezt az Európa Kulturális Főváros projektet. Amellett természetesen ennek az a célja, hogy nem csak itt szűkebb régiónkban, hanem szerte Európába felhívjuk a figyelmet arra, hogy itt milyen kulturális közösségek vannak és ezt mutatja be tulajdonképpen a KeszthelyFest is.”

A korábbi évektől eltérően idén a zene mellett szerepet kap az irodalom, a képzőművészet, az állatvédelem és a mentes ételek is. Minden korosztályra gondoltak a szervezők, hiszen több, gyermekeknek szóló esemény lesz. Megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő produkciókat a fiatalok a Viviéra Színpadon, a felnőttek pedig érdekes előadásokat hallgathatnak a dallamok és a finom falatok mellett.

„A teljes szervezői csapat már hetek óta ezen dolgozik, mert azért azt tudni kell, hogy ahhoz, hogy a nagy fellépők vagy a közreműködők, a képzőművészek ott legyenek, ezt nagyon-nagyon sok előkészítő munka, telefonálás, adminisztrációs munka előzi meg.” – emelte ki Stadler Tímea Kinga igazgató.

A szervezők bíznak abban, hogy a színes palettával nem csupán a helyiek érdeklődését tudják felkelteni, hanem többen tervezik úgy a nyári kikapcsolódásukat, hogy ebben az időszakban a városban tartózkodjanak. A KeszthelyFest főbb helyszínei a Fő tér, a Sétáló utca, a Várkert, a Balaton Színház és a Helikon Kastélymúzeum lesznek. A Zenepavilonnál a Keszthelyi TV július 8-án 17 és 19 óra között élő adással jelentkezik.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10348-jon-keszthely-legfontosabb-kulturalis-esemenye

Képek