Jótékonysági koncert lesz szombaton az egészségügyi dolgozókért

2021. július 8. (csütörtök)

Az egészségügyi dolgozókért szervez jótékonysági koncertet a Kis Szent Teréz Plébánia. A zenés eseményen számos keszthelyi kiválóság lép fel július 10-én este fél 6-tól. A koncertet követően 7 órától Dr. Udvardy György Veszprémi Érsek mutat be szentmisét a COVID-19 áldozataiért és a helytállókért. A belépés díjtalan, az adományokkal az egészségügyben dolgozókat kívánja támogatni a plébánia.

Boldogok az irgalmasok mottóval szervezi meg jótékonysági koncertjét a Kis Szent Teréz Plébánia. Több helyi kiválóság lép majd fel a szombati rendezvényen. Többek között összeállítást hallhatnak az érdeklődők a Festetics György Zeneiskola művészeitől, Farkis Béla hegedűvirtuóztól, valamint a bazilika új orgonistája, Németh Kristóf is készül az eseményre. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar is várhatóan elkápráztatja a közönséget ismételten. Kórusművek is felcsendülnek az est folyamán. A Helikon Kórus mellett a bazilikához tartozó Kis Szent Teréz Kórus is fellép majd. A koncerttel az egészségügyi dolgozókat szeretnék támogatni.

„Már tavaly megfogalmazódott bennem, hogy ha enyhülni fog ez a járvány, akkor mindenféleképpen egy tedeumot fogunk a Jó Istennek, és megköszönjük a helytállóknak, elsősorban az egészségügyi szférában dolgozóknak, beleértve a mentősöket is. Őket várjuk elsősorban, az ő tiszteletükre lesz szervezve a helyi művészek összefogása által.” – ismertette Mezei András plébános.

A koncert július 10-én este fél hatkor kezdődik a Kis Szent Teréz Kármelita Bazilikában. Ezt követően az esemény fővédnöke, Dr. Udvardy György veszprémi érsek ad hálaadó szentmisét 19 órától. Ezután agapéra várják a résztvevőket a plébánia udvarára. Mezei András atya elmondta, az újratalálkozást is ünneplik.

„A közösségnek óriási ereje van. Tehát ahol tényleg egymás tekintetébe tudunk nézni és egymás mosolyát tudjuk látni és adott esetben kezet tudunk fogni és meg tudjuk ölelni egymást. Hiszen a betegek ellátásában is a legfontosabb a kézzel való érintés. Az gyógyító. És a közösség, amikor ugye el volt szeparálva, nagyon sokan ettől szenvedtek, hogy egyszerűen nem volt fizikai kapcsoltuk. És most ez is olyan, hogy hála a Jó Istennek, erre sor kerülhet.”

A jótékonysági koncertre szeretettel várják a Keszthelyi Kórház és a Mentőállomás összes dolgozóját a takarítóktól az orvosokig. Invitálják azokat is, akik felgyógyultak a betegségből, valamint azokat, akik hozzátartozójukat vesztették el az elmúlt időszakban. Természetesen rajtuk kívül is bárkit szívesen látnak az eseményen, a belépés díjtalan. Adományokat szívesen fogad a plébánia közössége. A befolyt összeggel a keszthelyi egészségügyi szférában dolgozókat szeretnék támogatni.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8201-jotekonysagi-koncert-lesz-szombaton-az-egeszsegugyi-dolgozokert