Jótékonysági nagykövetek: fiatalok segítenek a kórház gyermekosztályán

2011. május 3. (kedd)

A keszthelyi Mentor Ifjúsági Iroda két közösségével, a fiatal önkéntesek körével és a város diákönkormányzatával együtt jótékonysági akciót indított a városi kórház gyermekosztályának javára.

A részt vevő fiatalok azt vállalták, hogy dekorációs anyagok készítésével segítenek a folyosók, közösségi terek, kórtermek, a vizsgálóhelyiségek barátságosabbá tételében. Mindezt az önkéntesség világnapja jegyében indították el.

– Már húsvétra alkalmi dekorációkat készítettünk, most egyéb állatfigurákat, virágmintákat, helyezünk el – mondta ottjártunkkor, az éppen önkéntes munkát végző Kucséber László, a Vendéglátóipari Szakközépiskola diákja. Róla azt is megtudtuk, hogy ő az ifjúsági közösség egyik jótékonysági nagykövete.

Mókus, virágkompozíció, kiskacsa és egyebek sorjáznak már falon, nővérpulton, amerre csak néz az ember.

– Jó látni, ahogy örülnek itt a munkánknak – tette hozzá a fiatalember.

– Ránk is nagyon jól hat ez a környezet – említette dr. Mischl Olga osztályvezető főorvos, amint éppen maga i segédkezett a dekorálásban. – Minden segítséget hálásan fogadunk, hiszen a környezet hatással van az ember közérzetére, ezek a mesefigurák oldják azt a feszültséget, ami ott van a kis betegeinkben akkor, amikor idekerülnek. Vannak apró játékaink, a gyógyult kisgyermekeknek adunk ezekből, amikor hazamehetnek. A készlet pótlására ilyen adomány is sokat ér minálunk.


Dr. Mischl Olga mellett Kucséber László készít folyosói dekorációt
(Fotó: Horányi Árpád)

A főorvosnő elmondta, hogy a város fiataljaitól más segítség is érkezik: az Asbóth- iskola asztalostanulói éppen egy új nővérpultot készítenek el, ehhez a kórházi alapítványi számlára a gyermekosztály javára szóló befizetésekből vásároltak anyagot. Kórtermi tévéállványt pedig a tűzoltóságtól kaptak. Hamarosan a helyiségek festésére is sor kerül, amihez ugyancsak kaptak felajánlást, a Mentor Iroda közreműködésével.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)

Kapcsolódó írások:
Önkéntesen segítenek az Asbóthosok
Kerekasztal-beszélgetést szervezett a Mentor
Megmenekült a keszthelyi városi kórház
Új részleg a keszthelyi kórházban
Megújult környezetben várják a kismamákat