Jövő héten lesz a KeszthelyFest

2024. június 26. (szerda)
KesztHelyi identitás

Jövő héten startol az idei KeszthelyFest. Idén három napos lesz a fesztivál. Több helyszínen várják az érdeklődőket. A szervezők nagy hangsúlyt helyeznek a különböző generációkat megszólító, összművészeti jellegre.

2023-ban több mint 10.000-ren érkeztek a városba a KeszthelyFestre. Idén is várhatóan nagy lesz a népszerűsége a rendezvénynek, több szállásadó is jelezte, hogy a fesztivál idejére foglaltak szobát az érdeklődők. Július 5-én T. Danny koncertjével kezdődik a program. Aznap fellép még KKevin, Jauri, Pumped Gabó és Miskovits Marci.

Manninger Jenő polgármester elmondta, a fesztivál célja, hogy a turisztikai főszezon elején hívják fel a figyelmet Keszthelyre. Azért is választották a július eleji dátumot, hiszen több településsel egyeztettek, hogy mindenkinek alkalmas időpontot találjanak.

„Nagyon fontos, hogy amikor a balatoni kulturális programokról beszélünk, akkor Keszthely fent legyen ezen a térképen rangjához illetően egy nagyobb fesztivállal. Én azt gondolom, hogy ez a KeszthelyFest méltó is arra, hogy a többi nagyobb fesztivál mellé reményeink szerint legalább olyan szinten, sőt hát tavaly talán még nagyobb szinten is volt ugye. A Magyar Turisztikai Ügynökségtől is kaptunk éppen ezért támogatást, mert ez egy fontos fesztivál, 15 millió forintot. Ingyenes ennél fogva a fesztivál továbbra is.”

A fesztivál összművészeti jellegét megtartva most is lesz családi-, valamint kulturális udvar az Amazonnál és a Pethő-háznál. A Goldmark Károly Művelődési Központ szervezésében ezeken a helyszíneken lesznek a kísérőprogramok.

„Mi itt kimondottan gondoltunk azokra, akik esetleg nem szeretik a Fő tér nagy zaját, hanem egy picit elvonulnának. De nem olvasni szeretnének elvonulni, vagy bekuckózni, hanem egy kisebb térben, egy kisebb közönségnek szánt programot szeretnének élvezni. Ilyen például az Amazon Ház udvara, ahol kimondottan gyermekfoglalkoztatókkal, játszóházzal készülünk tagintézményünkkel együtt, a Fejér György Városi Könyvtárral, illetve a Népmesepontos kolléganőnkkel.” – osztotta meg Stadler Tímea Kinga a GKMKK igazagtója.

A Pethő-ház udvarán a Keszthely Festa Italiana keretében az olasz hagyományokkal is megismerkedhetnek a látogatók. Lesznek beszélgetések, kvízek és koncertek is.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek