Keszthely nyerte el a jövő évi gasztronómiai verseny rendezési jogát a hétvégén Győrben megtartott rendezvényen.
A harmadik alkalommal megrendezett Gasztrocsatán a győri Dunakapu téren százötvenféle ételt kóstolhatott a közönség, tizenkilenc régió 60 főzőcsapata mutathatta be a tájegységére jellemző ételeket. A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség rendezvényén több ezer ember lakmározott a porták üstjei és sütőtálcái mellett, és kígyózó sorok álltak a kóstolójegyekért. Az érdeklődők a sokféle szabad tűzön főtt eledel közt megízlelhették például a kakaspörköltet, bajai, szegedi és balatoni halászlét, töltött lángost, káposztás harcsát, nyírségi tésztalevest, különböző réteseket, és nagy sikere volt a zalai dödöllének is. A Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karának Burgonyakutatási Központja kiállításon mutatta be saját nemesítésű burgonyafajtáit és alapanyagot is biztosított a régió csapatának.
A szakácsok különböző kategóriákban mérték össze tudásukat és a szervezők díjazták a standokat is; az abszolút győztes idén a Dél-alföldi régió lett. Jövőre Keszthely ad otthont a rendezvénynek.