Jövőre Tér-Film-Zene Fesztivál Keszthelyen

2009. október 30. (péntek)

Az országos rendezvénysorozathoz való csatlakozási szándékról döntött a keszthelyi képviselőtestület októberi soros ülésén. Az ország nagyvárosaiban hetedik éve nagy sikerrel zajló fesztivál Keszthelyen indul május 27. és 30. között, hatalmas kivetítője pedig másfél hónapig vendégeskedik a városban.

Ingyenes kulturális programokat és szórakozási lehetőséget nyújt majd a lakosságnak és a turistáknak egyaránt a Balaton-parton felállított videófal. A Tér-Film-Zene Fesztivál szervezője a vetítési idő egy részét saját programjaival tölti meg, így a csatlakozó többi várossal együtt a központi fesztiválprogramban meghatározott filmvetítések lesznek. Várhatóan a május 30-án harmadik alkalommal megrendezendő Keszthelyi Kilométerek maraton-félmaraton utcai futóverseny és a Kék Szalag vitorlásverseny eseményeinek közvetítése, valamint a futball világbajnokság mérkőzései is követhetők lesznek az óriáskivetítőn. A fennmaradó időre a város – művelődési központja közreműködésével – filmvetítésekkel, koncertekkel és gyermekprogramokkal szeretne igényes szabadtéri kulturális szórakozási lehetőséget nyújtani az érdeklődőknek.

Tavaly tíz város csatlakozott az országos Tér-Film-Zene Fesztiválhoz, összesen 66 rendezvénynappal. A fesztivállal kapcsolatos szándéknyilatkozat aláírásáról döntöttek most a keszthelyi képviselők, egy hónappal később pedig újratárgyalják az ügyet – várhatóan akkor már a részletes programtervet és a pontos költségeket is megvitathatják.