Jubilál az Életfa iskola

2017. április 7. (péntek)

20 éves fennállását ünnepli az Életfa iskola

Az 1997-ban alapított intézmény ez alkalomból jubileumi programokat szervez. Az Okuma napokon a japán kultúrával is megismerkedhetnek a diákok, a nagyközönséget pedig hangversenyekkel várják. A rendezvény az iskola japán alapítójának Okuma Nobukonak a nevét viseli.
Az intézményt japán támogatásnak köszönhetően építették meg a piros óvoda fölé. Az itt zajló színvonalas munkának köszönhetően álltak az iskola alapítás ügye mellé a japán támogatók, köztük Okuma Nabuko, neves japán zenepedagógus.A 2012-ben elhunyt alapító emléke előtt a tavaszköszöntő Okuma napokkal emlékeznek az iskolában.

„Az idei 2017-es Okuma napokat ennek a 20 éves jubileumi esztendőnek a tükrében rendezzük meg.” Az ünnepi programokról az iskola igazgatója számolt be. Babos Lajos kiemelte, a tavaszköszöntő programot meglátogatja Japán magyarországi nagykövete, fővédnöke pedig Manninger Jenő országgyűlési képviselő, az Interparlamentális Unio Magyar-Japán Baráti Tagozatának elnöke lesz.

„Lesz itt a gyerekeknek különböző foglalkozások például a japán-magyar kultúra jegyében, lesz ünnepi hangversenyünk, melyre nem csak az iskola közösségét, hanem sok szeretettel várjuk a város lakosságát is, a kedves érdeklődőket. De többek között a programsorozat részét képezi május 11-én a Zala megyei művészeti iskolák zenetanárainak koncertje, amelynek szintén egy széles publicitást szeretnénk adni.” – sorolta a programokat az igazgató.

M. Komáromi Gyöngyi, az iskola magyar alapítója és egykori igazgatója büszkén tekint a töretlen színvonalon működő iskolára. Okuma Nabukoval ketten álmodták meg az iskolát.

„Ez a húsz év rendkívül küzdelmes volt és úgy érzem, hogy most eljutottunk oda, hogy nagyon jól működik. Egységében a közoktatási feladatok és a művészetoktatás. Én nagyon örülök neki és nagyon büszke vagyok rá.” – fogalmazta meg M. Komáromi Gyöngyi.

Az iskola 1997-es megnyitásakor a tanárokból és óvónőkből összeállt kórus énekelt. Különlegességként az akkori ünnepség emlékére az április 4-ei jubileumi eseményen újra összeállnak az akkori dolgozók a jelenlegi kollégákkal kiegészülve, hogy énekükkel örvendezzenek a húsz éves jubileum alkalmából.

Forrás: Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

http://tvkeszthely.hu/hirek/7869/jubilal-az-eletfa-iskola/